10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMariana Câmpeanu: Alocaţia copiilor nu va creşte în 2014

Mariana Câmpeanu: Alocaţia copiilor nu va creşte în 2014

Alocatia de stat pentru copii nu va fi majorata in 2014, a declarat, la RFI, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, potrivit HotNews. Ea precizeaza in schimb ca statul ar putea acorda copiilor nevoiasi tichete pentru uniforme sau rechizite. Campeanu califica recenta propunere legislativa a unor parlamentari de a majora alocatia la 200 de lei drept „rupta total de realitate”.

Mariana Campeanu precizeaza ca alocatia pentru copii ramane neschimbata anul viitor: „Majorarea generala a alocatiei nu putem sa o facem si nici nu putem sa o acordam diferentiat, pentru ca s-a pronuntat Curtea Constitutionala si ca atare gasim alte forme de ajutor pentru copiii saraci: alocatia de sprijin pentru familii a fost marita cu 30% si am marit si pragul de eligibilitate, in asa fel incat circa 550 de mii de copii pot beneficia de aceste cresteri”.

„Alocatia de 42 de lei o sa ramana anul viitor neschimbata si o sa cautam pe parcursul anului viitor sa vedem ce solutie gasim pentru alte forme de a sprijini copiii: burse scolare, tichete pentru uniforme, pentru rechizite, chiar dorim sa ajutam efectiv copiii care au nevoie”, spune ministrul Muncii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS