8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPopeci lucrează intens pentru Siemens şi Thyssen Krupp

Popeci lucrează intens pentru Siemens şi Thyssen Krupp

Omul de afaceri craiovean a declarat ieri exclusiv pentru GdS că Popeci Utilaj Greu este singura firmă din lume care produce pentru Siemens toată gama de carcase pentru turbine de toate tipurile. Miercuri se semnează un nou contract cu Siemens, în urma căruia Popeci angajează 200 de persoane şi la anul îşi dublează cifra de afaceri. Compania craioveană lucrează şi pentru nemţii de la Thyssen Krupp, tot utilaje agabaritice.

Popeci Utilaj Greu produce sub licenţă Siemens, iar succesul companiei craiovene devine şi mai mare de acum înainte, pentru că nemţii doresc să prelungească relaţiile contractuale cu românii.
În urmă cu câteva luni, cu prilejul Forumului Economic organizat la Craiova la care au participat numeroşi ambasadori, oameni de afaceri şi autorităţi din Oltenia, gazda evenimentului, Constantin Popeci, spunea că Siemens şi-a rezervat spaţii de producţie în uzina sa din Craiova, Popeci Utilaj Greu. Din aprilie şi până acum, compania craioveană a produs pentru Siemens carcase de turbine pentru energie, iar de curând produce şi pentru Thyssen Krupp (cu sediul în Germania). Exportatorul craiovean a intrat în graţiile liderului mondial Siemens, care a decis ca la Craiova să se producă toate tipurile de carcase de turbine pentru industria energetică dezvoltată de Siemens. „Suntem singura firmă din lume care produce pentru Siemens toată gama de carcase de turbine pentru centrale nucleare, pe gaz şi pentru centrale cu abur, dar şi generatoare electrice“, a precizat, ieri, Constantin Popeci.
Anumite părţi de turbine s-au realizat pentru Siemens şi anterior, dar de anul acesta, business-ul dintre cele două companii a devenit intens, iar firma craioveană produce efectiv carcase de turbine sub licenţă Siemens.

Miercuri se prelungeşte contractul cu Siemens

Calitatea produselor realizate la Popeci Utilaj Greu probabil a fost exact pe gustul nemţilor, astfel că zilele acestea se perfectează continuarea contractului între colosul german renumit pe plan mondial şi compania craioveană. „Miercuri sperăm să semnăm o prelungire a contractului cu partenerii noştri, contract ce presupune realizarea de utilaje de 700 de tone“, a mai spus Constantin Popeci.
Dacă pentru Siemens, Popeci produce la Craiova carcasele de turbine distribuite în diverse colţuri ale lumii, pentru Thyssen Krupp se fabrică la Craiova piese necesare companiei pentru exploataţiile din Chile. De fapt, colaborarea cu această companie este destul de importantă, în sensul că Thyssen proiectează utilajele, iar Popeci Utilaj Greu le execută în fabrica din Craiova.
Ca urmare a acestor contracte importante, Popeci spune că în partea a doua a anului 2013, cifra de afaceri a companiei va creşte cu 30%. Cele mai multe piese gigantice vor fi produse anul viitor. „În 2014 estimăm o dublare a cifrei de afaceri faţă de cea pe care o vom realiza anul acesta, ca urmare a colaborării cu partenerii noştri“, a menţionat antreprenorul craiovean.

Popeci angajează 200 de persoane

Antreprenorul Constantin Popeci a declarat pentru GdS că în urma semnării contractelor noi cu Siemens şi Thyssen Krupp, compania Popeci Utilaj Greu va angaja în perioada următoare încă 200 de persoane. Mulţi angajaţi vor fi recrutaţi din rândul celor disponibilizaţi de altă companie craioveană de renume, Electroputere, dar care a anunţat un nou val de restructurare de personal. „Ca urmare a acestor contracte vom angaja încă 200 de oameni. Avem o înţelegere cu Electroputere şi mai preluăm din persoanele disponibilizate de acolo. Căutăm lăcătuşi, sudori, electricieni, dar şi alte meserii“, a mai declarat omul de afaceri.
Firma craioveană deţinută de Constantin Popeci a mai executat piese pentru companii de talie mondială, cum ar fi ABB Suedia, Caterpillar şi chiar elemente pentru coada unui avion Airbus.

Popeci Utilaj Greu – în cifre

Unul dintre cei mai mari exportatori din zonă, Popeci Utilaj Greu a avut, anul trecut, venituri totale de 87,5 milioane de lei şi un profit de 2,79 milioane de lei, faţă de 2011, când veniturile companiei fuseseră de 82 de milioane de lei, iar profitul depăşise trei milioane de lei. Anul trecut, compania a avut 717 angajaţi, în creştere faţă de 2011, când activau în unitate 668 de persoane

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS