21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriContex de toamnă, preţuri de producător

Contex de toamnă, preţuri de producător

http://www.youtube.com/watch?v=BtzZ4SqCAqY

Camera de Comerţ şi Industrie Dolj a deschis, ieri, târgul de îmbrăcăminte şi încălţăminte Contex, în foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova, unde pot fi găsite produse specifice sezonului rece. Sunt 47 de firme expozante, multe dintre ele având standuri în permanenţă la acest gen de eveniment.

„Azi, Camera de Comerţ şi Industrie Dolj a deschis porţile celei de-a patra ediţii de toamnă a târgului Contex, în cei zece ani de când se organizează astfel de evenimente. Sunt prezente 47 de firme. Aşa cum am obişnuit publicul craiovean, firmele prezente sunt din toată ţara. Avem 31 de producători, iar restul sunt comercianţi sau importatori direcţi şi sperăm ca prin prezenţa acestora să le aducă iarăşi craiovenilor tot ce este mai nou referitor la colecţiile de toamnă şi la produsele pe care le expun. Preţurile sunt de producător. Dacă observaţi, la fiecare stand sunt puse afişe cu reducerile aplicate“, a declarat George Moţăţăianu, director Târguri şi Expoziţii, în cadrul CCI Dolj.
La târg puteţi găsi de la bluze, rochii, fuste şi până la cojoace şi veste din piele; de la genţi, portmonee şi până la lenjerii de corp şi de pat; de la pantofi şi ghete şi până la cizme de damă şi de bărbaţi. Nu sunt de neglijat nici accesoriile: bijuterii din argint, pietre semipreţioase, curele din piele şi altele.

Pielea naturală, la mare căutare

„Avem produse din piele naturală, tăbăcită la Jilava, iar produsele sunt făcute la Suceava. Preţurile sunt pentru orice buzunar“, a spus Ionela Dinu, care deţine la Contex un stand cu încălţăminte. „Venim de fiecare dată la târg şi avem acelaşi loc, pentru a ne găsi clienţii. Mergem peste tot în ţară, dar se vinde bine şi la Craiova. Preţurile sunt accesibile. Pentru un palton, o reducere de la 200 de lei la 150 de lei, eu zic că e foarte bine!“, a afirmat şi Sabina Păun, din Brăila.
Un expozant vine de nouă ani la Craiova cu haine din piele de miel şi de oaie. „Vin la Craiova pentru că sunt foarte mulţumit de Camera de Comerţ cum organizează târgul, cum ne face reclamă. Clienţi avem destul de mulţi, comparativ cu alte părţi. În prezent, se vând cel mai bine hainele de piele căptuşite, şi de damă, şi de bărbaţi“, a declarat Simion Bortiş, producător din Arad, care confecţionează haine din piele de oaie de 50 de ani încoace.
Vizitatorii au mers în număr mare la Contex încă din primele ore de la deschidere.
„Aştept să găsesc lucruri cât mai frumoase şi mai ieftine. Până acum, am văzut că sunt preţuri acceptabile. Am venit să găsesc încălţăminte pentru mine“, a spus Ecaterina Giurcă, vizitator. „Căutam mai de mult un cojocel şi mi-am găsit. Preţurile sunt acceptabile“, a spus o altă vizitatoare.

Preţurile se negociază la unele produse

„Haide, domnu’ şef, nu-mi laşi şi mie din preţ să-mi scot banii de taxi?“, se târguieşte o doamnă cu vânzătorul de la produsele de pielărie. La unele standuri, preţurile sunt uşor negociabile, în funcţie de interesul clientului şi de dispoziţia producătorului.
La unele produse, chiar sunt preţuri de producător, însă cei cu dare de mână pot achiziţiona şi o haină din blană de şinşila, la 2.000 de lei, sau din blană de nurcă, la un preţ şi mai mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS