6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPrimăria nu ştie cât costă Târgul Caracal

Primăria nu ştie cât costă Târgul Caracal

Pieţele pun bani departe pentru zece WC-uri ecologice, mai rămâne să apară şi târgul.

SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL nu cunoaşte valoarea investiţiilor pe care Texind SA le face pentru amenajarea târgului de săptămână al municipiului, pe strada Caracal, nr. 172 B. Cel puţin aşa reiese dintr-un răspuns pe care societatea l-a dat Primăriei Craiova, la solicitarea GdS.
„Conform relaţiei contractuale dintre SC Pieţe şi Târguri SRL şi Texind SA, investiţiile sunt realizate de către Texind SA, iar valoarea actuală a acestora poate fi comunicată doar de către investitor“, se scrie în respectivul răspuns, semnat de directorul Cătălin Resceanu. GdS a întrebat care este valoarea investiţiilor făcute de Texind SA, însă societatea care administrează pieţele din Craiova a răspuns în stilul caracteristic. Andi Gaiu, omul de afaceri care controlează Texind SA, pare puţin dispus să fie transparent în acest caz, care a scandalizat opinia publică.
Interesant este că, pe 8 iulie, Texind SA a obţinut o autorizaţie de construire pentru sectorul de haine second-hand, valoarea lucrărilor fiind de 420.000 de lei (95.000 de euro). Având în vedere să SC Pieţe şi Târguri SRL plăteşte deja de la 1 martie 2013 o chirie lunară de 15.000 de euro, costurile sunt aproape acoperite cu chiria din perioada martie-august. Conform contractului, investitorul ar trebui să mai realizeze un punct de alimentare cu energie electrică şi canalizare. Sectorul de haine second-hand ar urma să fie completat de o zonă de legume-fructe şi alta de alimentaţie publică. Rămâne de văzut când se vor materializa şi aceste investiţii. Până atunci însă, societatea apelează din nou la votul Consiliului Local (CL) Craiova pentru câteva ajustări de buget. Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de astăzi se află un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli, care, printre altele, va avea o suplimentare cu suma de 25.000 de lei pentru achiziţionarea a zece toalete ecologice folosite la dotarea pieţei mixte din strada Caracal, nr. 172 B.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS