16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAstăzi s-a întrunit Comitetul Interministerial pe Fonduri Europene

Astăzi s-a întrunit Comitetul Interministerial pe Fonduri Europene

Comitetul Interministerial pe Fonduri Europene, coordonat de Premierul Victor Ponta, a avut astăzi, 9 iulie, o reuniune de lucru, la Palatul Victoria. La întâlnirea de lucru au participat miniştrii cu responsabilităţi în gestionarea fondurilor europene şi şefii autorităţilor de management.
În cadrul Comitetului Interministerial pe Fonduri Europene au fost discutate ultimele evoluţii înregistrate pe segmentul absorbţiei fondurilor europene. Un accent deosebit a fost pus pe stadiul îndeplinirii previziunilor anterioare privind sumele solicitate Comisiei Europene pentru a fi rambursate României prin intermediul fiecărui program operaţional.
De asemenea, în cadrul reuniunii de lucru au fost discutate şi pregătirile pe care le desfăşoară Romania pentru atragerea sumelor alocate de Uniunea Europeană în exerciţiul financiar 2014-2020.
Reamintim că, la data de 5 iulie a.c. rata de absorbţie curentă a fondurilor europene a ajuns la aproape 20%, ca urmare a solicitării de noi rambursări de fonduri Comisiei Europene. Totodată, valoarea totală a sumelor solicitate Comisie de către România a ajuns la aproximativ 3,7 miliarde de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS