17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriParc Industrial la Calafat

Parc Industrial la Calafat

Consiliul Local Calafat a avizat favorabil, în şedinţa de vineri, cererea investitorului privat SC Greenfield Investment Group SRL, privind realizarea unui Parc Industrial pe infrastructura fostei Fabrici de Zahăr din Calafat.
În noile condiţii economice create de recenta inaugurare a podului peste Dunăre dintre Calafat şi Vidin, un parc industrial pe malul românesc al Dunării ar putea fi important pentru investitorii bulgari, care vor putea produce sau depozita mărfuri chiar lângă graniţa dintre cele două ţări, în condiţii fiscale avantajoase.
Viitorul Parc Industrial Calafat se află la doar un kilometru de portul industrial, de care este legat atât pe calea ferată, cât şi pe şosea, şi la doi kilometri de noul pod peste Dunăre. În plus, locaţia fostei fabrici de zahăr îndeplineşte mai mult decât condiţiile impuse de lege pentru a primi titlul de Parc Industrial: având o suprafaţă de 14 ha, acces rutier şi feroviar chiar din interiorul fabricii, energie electrică, apă curentă, canalizare conectată la staţia de epurare, clădire de birouri, spaţii de producţie, spaţii de cazare, restaurant, astfel că nu se va mai pierde timpul cu realizarea acestor utilităţi.
„Ulterior avizului din şedinţa de vineri a consiliului local, se va negocia şi o asociere cu societatea care va administra Parcul Industrial. Din acest moment, este doar o chestiune de timp până la obţinerea hotărârii de guvern privind acordarea titlului de Parc Industrial, deoarece terenul îndeplineşte toate condiţiile impuse de lege. Deja există un interes major în mediul de afaceri privind acest Parc Industrial din Calafat, care, în contextul geografic şi al infrastructurii de aici (podul peste Dunăre şi portul industrial), poate să devină motorul economic al zonei“, a declarat primarul Calafatului, Mircea Guţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS