Numărul funcţiilor de conducere în ANAF va fi redus cu o treime

Autori


Numărul funcţiilor de conducere în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) se va reduce cu până la o treime, în urma procesului de reorganizare a acestei instituţii, informează Agerpres citând Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

Prin procesul amplu de reorganizare a Fiscului, care este o precondiţie pentru implementarea unui proiect finanţat de Banca Mondială cu 70 de milioane de euro, conducerea MFP preconizează o serie de schimbări cu impact major în îndeplinirea obiectivelor asumate de combatere şi prevenire a evaziunii fiscale şi de creştere a eficienţei în ceea ce priveşte colectarea veniturilor: crearea nivelului regional, crearea structurii antifraudă, asigurarea autonomiei Direcţiei Generale a Vămilor, implementarea unei noi strategii de resurse umane şi simplificarea procesului decizional.

Crearea nivelului regional are ca scop reducerea numărului de raportări către centrala ANAF, îmbunătăţirea planificarii şi controlului, reducerea costului colectării şi crearea de unităţi mai echilibrate din perspectiva ponderii economice şi a ponderii în colectarea veniturilor. Competenţa teritorială a viitoarelor direcţii generale regionale ale finanţelor publice respectă zonele de dezvoltare care vor fi acestea stabilite prin hotărâre de Guvern.


Potrivit sursei citate, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, creată prin reorganizarea controlului operativ în cadrul aparatului propriu al ANAF, va fi o structură naţională puternică, având opt servicii regionale aflate în coordonarea directă a aparatului central.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de duminică, 30 iunie 2013

Top