9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAchiziţionarea avioanelor F-16, aprobată de Guvern

Achiziţionarea avioanelor F-16, aprobată de Guvern

Proiectul de lege privind achiziţionarea de avioane multirol a fost aprobat miercuri de Guvern şi urmează să fie trimis către Parlament, a anunţat Biroul de presă al Executivului.
Actul normativ vizează „realizarea capabilităţii operaţionale aeriene cuprinse în Faza 1 a Etapei de tranziţie iniţială a Concepţiei de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană în cadrul programului ‘Avion Multirol al Forţelor Aeriene'”.
Totodată, Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri pentru eliberarea benzilor de frecvenţă radio 830-862 Mhz, 1747,5-1785 Mhz, 1842,5-1880 Mhz şi 2500-2690 Mhz.
Prin acest act normativ, se creează cadrul pentru asigurarea fondurilor necesare demarării procesului de achiziţie a 12 avioane multirol pentru forţele aeriene, explică Executivul.
Din suma încasată prin eliberarea benzilor de frecvenţe radio menţionate, ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii) va vira suma de 97 de milioane de euro către o poziţie distinctă de venituri ale bugetului de stat.
Restul fondurilor pentru derularea programului vor proveni din venituri proprii ale MApN şi din alocări suplimentare ale bugetului de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS