17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSituaţia privatizării Poştei Române va fi anunţată marţi

Situaţia privatizării Poştei Române va fi anunţată marţi

Detaliile referitoare la procesul de privatizare a Poştei Române vor fi anunţate marţi, 28 mai, când expiră termenul de cumpărare a caietelor de sarcini de către investitori, informează Agerpres.ro. Miercuri vor fi discutate, în şedinţa de Guvern, măsurile pentru perioada următoare, a declarat astăzi ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica. „Marţi după-amiază, pe 28 mai, când expiră termenul de cumpărare a caietelor de privatizare de către investitori, vom putea anunţa ce s-a întâmplat în toată această perioadă în procesul de privatizare. Miercuri, în şedinţa de Guvern, vor fi discutate toate măsurile care vor fi luate în perioada următoare”, a spus Dan Nica.

Acesta a precizat că anul trecut compania a fost salvată în ultimul moment de pericolul insolvenţei, reuşind eşalonarea amenzii de peste 100 de milioane de lei primite de Poşta Română de la Consiliul Concurenţei. „Dată fiind povara fiscală moştenită şi descoperită acum, interesul nostru este de a continua etapele procesului de privatizare în cel mai bun mod posibil în prezent pentru companie”, a adăugat Dan Nica.

Potrivit unor informaţii apărute în presă, privatizarea Poştei Române ar putea fi din nou amânată. Potenţialii investitori au cerut o prelungire a termenului de depunere a ofertelor, după ce Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a descoperit, în urma unui control, datorii fiscale de circa 25 de milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS