11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMugur Isărescu nu crede că zona euro se va destrăma

Mugur Isărescu nu crede că zona euro se va destrăma

Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a declarat, vineri, la Sibiu, că actuala criză din Europa este „o criză de creştere”, exprimându-şi speranţa că va fi depăşită şi afirmând că nu face parte „din categoria celor care cred că zona euro se va destrăma”, conform Mediafax.
Mugur Isărescu a susţinut în cadrul unei conferinţe economice, o prelegere cu tema „Uniunea bancară: principii, provocări, perspective”.
Guvernatorul BNR a făcut o introducere în care s-a declarat un susţinător al proiectului european, exprimându-şi speranţa că actuala criză economică din Uniunea Europeană va fi depăşită.
El a comparat creşterea rapidă a Uniunii Europene, de la 15 state în urmă cu 20 de ani, la 27 de state în prezent, cu creşterea rapidă a unui copil.
Guvernatorul BNR a spus că nu face parte dintre aceia care consideră că zona euro se va destrăma şi a precizat că el crede în proiectul european, în pofida problemelor.
Isărescu a vorbit şi despre anumite „ajustări” de cheltuieli, necesare mai ales atunci când s-au aplicat măsuri „mai generoase”, care nu au fost sustenabile. El a apreciat că ajustarea poate să evite austeritatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS