5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDoljconstruct, un târg pentru cei care vor noutăţi în construcţii

Doljconstruct, un târg pentru cei care vor noutăţi în construcţii

http:http://www.youtube.com/watch?v=d9kef5_Eqqg

Craiovenii pot vizita până duminică, 19 mai, târgul de construcţii şi amenajări de case şi grădini, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Dolj, la Casa Tineretului din Craiova.

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Dolj a deschis ieri Târgul Doljconstruct, ajuns la ediţia a 16-a, în cadrul căruia au loc şi Saloanele Climaterm şi Mobex. 27 de producători şi distribuitori s-au aşezat la „start“, pentru acest eveniment expoziţional care se întinde pe parcursul a patru zile. Dintre aceştia, 20 sunt din Craiova, iar restul sunt din marile oraşe. Vizitatorii pot vedea de la acoperişul canadian din ţiglă metalică, având o greutate mai mică decât unul obişnuit, la pavaje de dimensiuni mai mici specifice traficului pietonal, şi până la produse care au inclusă o oarecare tehnologie mai nouă pentru piaţa noastră, cum ar fi panouri radiante sau uşi cu butuc cu acţiune electromagnetică. Sunt prezente foarte multe decoraţiuni din fier forjat, dar şi căsuţe de grădină, respectiv o casă din lemn, care poate fi montată şi demontată într-o zi.
„Noutăţile de anul acesta sunt legate de o gamă variată de produse din lemn stratificat, mese din lemn, obloane, balustrade, scări şi uşi de interior pe care a început să le producă firma noastră. Aşteptăm să încheiem cât mai multe contracte după participarea la acest târg şi o colaborare cât mai bună cu mai mulţi potenţiali clienţi“, a spus Silviu Măgăran, agent de vânzări la Recon. „Ca noutate, avem pavajul pietonal de patru centimetri, faţă de pavajul de până acum, care era de 6, 8, 10 şi 12 centimentri. Acesta de patru centimetri are preţuri mai mici decât celelalte“, a explicat şi Florian Diaconu, reprezentantul Elpreco. „Noi suntem depozit de materiale de construcţii şi am venit la acest târg cu foarte multe piese din fier forjat. De asemenea, ambutisăm tabla şi o facem pentru acoperiş, fasonăm fierul“, a arătat Irina Lungu, de la Ciromat. Întrebată ce se caută mai mult în acest an, Manuela Badea, inginer la Lemcor, a declarat: „Majoritatea caută pentru casele noi pe care le au tâmplărie interioară, cum ar fi uşi şi scări. Mai puţini caută tâmplărie pentru casele vechi“. De la Târgul Doljconstruct, reprezentanta Lemcor aşteaptă ca „să fim promovaţi mai bine în piaţă“. Alt expozant a venit tocmai de la Bistriţa pentru a-şi expune la Craiova căsuţele din lemn. Despre o casă de locuit complet din lemn, Ştefan Şchmotzer a precizat: „Construcţia aceasta este de tip lego. Se execută montajul la faţa locului. Vine făcută pachet şi se montează într-o zi de către specialistul nostru. Are 60 de metri pătraţi şi conţine două dormitoare şi un living. Costă 7.500 de euro“.
Expozanţii oferă şi consultanţă în domeniul construcţiilor. „Este prima noastră participare la acest târg şi sper să fie de bun augur. Toţi cei interesaţi de piaţa materialelor de construcţie care vin la noi la stand vor primi toate informaţiile necesare de la specialistul nostru“, a spus Radu Solomon, director de marketing la MITLIV.

Oportunităţi de afaceri pentru cei din sfera construcţiilor

Organizatorii susţin că participarea la târg, chiar şi în calitate de vizitator, poate fi o oportunitate fie pentru noi comenzi şi contracte cu noi parteneri de afaceri, fie o oportunitate de a afla mai multe noutăţi legate de amenajarea locuinţei sau de sisteme moderne de încălzire etc. „Din punct de vedere al participării la târg sunt câteva nume grele care expun la Doljconstruct şi sunt jucători importanţi pe piaţa construcţiilor şi materialelor de construcţii. Din punct de vedere al vizitatorilor, ne aşteptăm la o participare mai numeroasă, pe baza barterelor pe care le avem cu retailerii de pe piaţa construcţiilor. Pe baza acestor contracte, ne aşteptăm ca numărul vizitatorilor să fie mai mare ca în anii anteriori. Produse noi sunt pe toate nişele, în sensul că firmele au cele mai noi tehnologii din domeniile pe care le reprezintă, de la încălzire cu panouri radiante şi până la cele mai noi modele din sectorul materialelor de construcţie“, a declarat Laurenţiu Diaconu, directorul Expooltenia SRL, firma CCI Dolj care se ocupă cu organizarea de târguri şi expoziţii.

Ce spun vizitatorii?

Printre cei care au vizitat, ieri, în prima zi, Târgul Doljconstruct s-au numărat de la oameni simpli, interesaţi de produse pentru amenajări interioare şi până la firme, care doresc să găsească parteneri de afaceri, distribuitori sau pur şi simplu să testeze concurenţa. „Am venit la târg pentru că aşteptăm noi soluţii pentru construcţii, faţă de cele de anul trecut. Vrem şi să cunoaştem furnizorii care sunt prezenţi la târg, pentru că noi suntem de la o firmă de proiectare şi ne interesează tot ce apare nou în domeniul construcţiilor, materiale noi folosite etc.“, a declarat Liliana Ionescu, directorul IDP Proiect, care era la târg în calitate de vizitator.

Ce puteţi vedea la Doljconstruct

Expozanţii au venit la Craiova cu tot felul de noutăţi pentru case şi grădini. La târg sunt expuse produse din domeniul materialelor de construcţie – izolaţii termice şi fonice, instalaţii electrice şi sanitare, gresie, faianţă, marmură, decoraţiuni interioare şi exterioare, lacuri, vopsele şi tehnologii pentru toate suprafeţele şi mediile de aplicare, sisteme de acoperire a clădirilor şi locuinţelor. Dar şi instalaţii de climatizare, centrale termice, baterii solare, consumabile şi piese schimb, energie regenerabilă şi ecologică, maşini şi echipamente pentru prelucrarea lemnului, elemente şi accesorii de mobilier, maşini şi instalaţii pentru grădinărit şi multe alte noutăţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS