5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriForumul Economic Regional Oltenia îşi deschide porţile

Forumul Economic Regional Oltenia îşi deschide porţile

http:http://www.youtube.com/watch?v=M-fMlRdN38k

Un eveniment economic de anvergură va avea loc în Craiova, pe 10 şi 11 aprilie. 12 ambasadori şi oficiali ai statului român, precum şi numeroşi oameni de afaceri din Oltenia sunt aşteptaţi să participe la ediţia a doua a FERO.

Forumul Economic Regional Oltenia (FERO), ediţia a doua, va fi organizat la Craiova în perioada 10-11 aprilie 2013, în prezenţa unor personalităţi de marcă din ţară şi străinătate. Anunţul a fost făcut de organizatorii evenimentului, vineri, într-o conferinţă de presă, care a avut loc la sediul Clubului Sportiv „Popeci Play“ str. Henry Ford, nr. 1. Antreprenorul craiovean Constantin Popeci, în calitate de organizator principal al Forumului şi preşedinte al FERO, a declarat că scopul principal pentru care se organizează acest eveniment important în Craiova este acela de a fi cunoscută regiunea din punct de vedere economic şi de a se îndrepta atenţia investitorilor către companiile din această zonă a ţării. „De la an la an, acest Forum va avea un impact şi mai mare în societate. Aşa cum înainte erau firme din Craiova care luau utilaje de la noi, tot aşa vrem să devină Craiova. Noi, în Dolj, suntem pe primul loc în ceea ce priveşte şomajul, pentru că avem în jur de 8,6% – 8,7% şomaj, în timp ce Vâlcea are 5,5%, iar Oltul nici nu are practic şomaj, la un procent de 3%. Noi am «reuşit» mai demult să înlăturăm, să nu vină Coca-Cola la Craiova, să nu vină Carrefour la noi, pentru că am crezut că vor veni şi ne vor lua alţii banii de aici. S-a dezvoltat inclusiv Pirelli în zonă şi industria aluminiului, care după cum ştiţi există la Slatina. Dar şi Slatina este în Oltenia şi noi lucrăm foarte mult cu ei în perioada aceasta, când proiectăm nişte utilaje pentru Slatina şi pentru Gorj şi trebuie să ne integrăm şi să lucrăm foarte bine unii cu alţii“, a spus Constantin Popeci, deţinătorul companiei exportatoare Popeci Utilaj Greu. El a mai arătat că Oltenia „este o forţă“, în domeniul producţiei de energie în România: „Până să apară eolienele care dau 2.000 MWh, în Oltenia se producea 75% din energia electrică a ţării. Acum a mai scăzut procentul, probabil la 65%, dar totuşi suntem o forţă! Ne bazăm în continuare pe sprijinul primăriei, pe sprijinul Consiliului Judeţean Dolj şi al celorlalte consilii judeţene din Oltenia“. Constantin Popeci a anunţat că următoarea ediţie a FERO va fi organizată, anul viitor, în Gorj.

Giugea: „Forumul Davos al României“  

Fostul prefect Nicolae Giugea, copreşedinte al FERO alături de Popeci, a declarat vineri, la conferinţa de presă: „Forumul Economic Regional Oltenia are trei obiective. Primul obiectiv este acela de a pune Oltenia pe harta economică la nivel naţional. Al doilea obiectiv este acela de a aduce în Craiova ambasadorii, iar al treilea obiectiv este de a oferi investitorilor străini o imagine completă privind potenţialul economic neexploatat la nivelul Olteniei. Am impresia că acest Forum va deveni Forumul Davos al României. În prezent, este cel mai important eveniment de acest fel din România. Am convingerea că a fost un lucru deosebit. Creăm locuri de muncă şi prin oportunităţile pe care le au firmele care vor fi prezente aici, la acest eveniment“.

Personalităţi prezente la Forum

La această a doua ediţie a Forumului şi-au anunţat participarea 12 ambasadori din ţări precum Ungaria, Chile, Vietnam, Croaţia, Bosnia, Austria, Pakistan, Macedonia, Malaiezia, Moldova, Danemarca şi Belgia. De asemenea, sunt aşteptate la FERO personalităţi marcante ale României: guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, premierul Victor Ponta, comisarul european Dacian Cioloş, precum şi numeroşi miniştri şi secretari de stat.
Forumul va fi structurat pe trei secţiuni: Industrie, Agricultură şi Dezvoltare Regională şi Fonduri Europene. În prima zi a Forumului, invitaţii vor fi primiţi la ora 14.00, la sediul Popeci Utilaj Greu SA, după care oficialii români şi ambasadorii vor vizita compania deţinută de omul de afaceri Constantin Popeci. Pe 11 aprilie, dezbaterile încep în Sala Albastră a Universităţii din Craiova. La ora 9.30 are loc deschiderea oficială a lucrărilor FERO (sesiunea în plen), după care, de la ora 13.00, încep simultan dezbaterile la cele trei secţiuni ale Forumului. Secţiunea Industrie se va desfăşura în sala mare a Primăriei Craiova, Secţiunea Agricultură – în Sala Albastră a Universităţii din Craiova, iar Secţiunea Dezvoltare Regională şi Fonduri Europene se va desfăşura în sala mare a Consiliului Judeţean Dolj.

Oltenia Business apare într-un număr special, dedicat Forumului

Revista de afaceri Oltenia Business, editată de Gazeta de Sud în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie Dolj, apare într-un număr special, dedicat celei de-a doua ediţii a Forumului Economic Regional Oltenia.
Participanţii la FERO vor putea lectura în paginile revistei informaţii cu date din fiecare judeţ al Olteniei (Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea şi Mehedinţi), interviuri cu preşedinţii consiliilor judeţene din toate cele cinci judeţe, precum şi mesajul organizatorilor acestui forum şi opinii ale oamenilor de afaceri şi ambasadori care au participat şi la prima ediţie. De asemenea, mai pot fi lecturate în paginile revistei interviuri cu organizatorul principal al Forumului, Constantin Popeci, – în care acesta explică motivele pentru care se organizează Forumul, dar şi măsurile iminente pe care trebuie să le ia statul pentru încurajarea industriaşilor – precum şi un interviu cu managerul celei mai mari companii prezente la Forum – Complexul Energetic Oltenia.

Organizatori şi parteneri media ai FERO

Forumul Economic Regional Oltenia este organizat de Fundaţia „Constantin Popeci“, în parteneriat cu Universitatea din Craiova, Primăria Craiova şi Consiliul Judeţean Dolj.
Partenerii media ai acestui eveniment sunt: Gazeta de Sud, Radio Sud, Craiova.ro, Curierul Naţional, TV Oltenia, GTV, Tele U Craiova şi DIGI24 Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS