11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPan Group restructurează personal

Pan Group restructurează personal

Compania producătoare de pâine renunţă la circa 120 de salariaţi anul acesta. Câteva zeci de persoane ajung la Vălenii de Munte,
la fabrica Tymbark, iar unii angajaţi sunt relocaţi în alte secţii de producţie ale Pan Group.

După mutarea producţiei de biscuiţi şi paste la Vălenii de Munte, urmează şi schimbări în structura de personal a companiei craiovene Pan Group. Compania confirmă că ar fi vorba despre circa 120 de persoane ale căror posturi dispar anul acesta, dar motivează că există un program de restructurări de personal „pentru rentabilizarea activităţii“ şi nu din cauză că au fost vândute liniile de paste şi biscuiţi către Tymbark. „Fără nici un fel de legătură cu relocarea producţiei sau cu alte planuri de afaceri pe care Pan Group le are cu partenerii săi, de la începutul anului 2013 şi până în prezent au fost disponibilizate 39 de persoane din cadrul Pan Group. Această fluctuaţie de personal se încadrează într-un curs normal în Pan Group, nefiind diferenţe semnificative faţă de anii anteriori“, a declarat pentru GdS, directorul de marketing al Pan Group, Florin Busuioc. Acesta a adăugat că în 2013 se vor restructura încă 80 de posturi. „Până la finalul anului 2013, se vor restructura, pentru rentabilizarea activităţii, până la 80 de posturi din cadrul secţiilor de producţie, însă o parte din personalul care ocupa aceste posturi va fi redistribuit către alte secţii de producţie Pan Group“, a menţionat directorul de marketing al companiei.

Fabrica nu concediază colectiv

Restructurările de personal se fac pas cu pas, în medie câteva zeci de persoane în fiecare lună. „Trebuie să menţionăm de la început că nu se pune problema concedierilor colective la Pan Group. Eventuala restructurare a posturilor, în anumite sectoare de producţie, ca urmare a rentabilizării şi restrângerii activităţii, se va face cu respectarea strictă a normelor legale în vigoare, a Codului Muncii şi a clauzelor contractului colectiv de muncă negociat cu sindicatul, nefiind în nici un caz vorba despre fenomenul de concediere colectivă, aşa cum am mai menţionat“, a mai explicat Florin Busuioc. Potrivit unor surse avizate, „ca să fie considerate concedieri colective, compania ar fi trebuit să facă peste 30 de disponibilizări pe lună, or, de la începutul anului şi până acum, Pan Group a avut circa 40 de disponibilizări în total şi nu se încadrează la categoria celor colective. Vor urma disponibilizări, în conformitate cu Contractul Colectiv de Muncă şi cu legislaţia în vigoare. În plus, circa 40 de persoane vor fi relocate la Vălenii de Munte“. Alte surse apropiate companiei susţin că persoanele care pleacă la Tymbark vor beneficia de salarii mai mari, de cazare, masă şi chiar şi de cheltuieli de transport.
Potrivit aceloraşi surse, în cazul în care compania ar decide să facă disponibilizări colective, altele ar fi condiţiile oferite salariaţilor. Angajaţii ar fi îndreptăţiţi să ceară salarii compensatorii peste cele negociate prin contractul colectiv de muncă. Potrivit datelor din bilanţul contabil, la sfârşitul anului 2011, Pan Group avea 926 de angajaţi.

Tymbark a confirmat recent achiziţionarea mărcilor de produse de la Pan Group

Tymbark Maspex România (parte a Grupului Maspex Wadowice din Polonia) a confirmat, în urmă cu aproape două săptămâni, că a semnat un contract privind achiziţionarea unei părţi din activele firmei Pan Group. La finalizarea tranzacţiei, ce va avea loc după obţinerea aprobării Consiliului Concurenţei, compania Tymbark Maspex România va deţine brandurile Salatini, Capollini, Tismana, Rollini d’Oro, precum şi liniile de fabricaţie a acestor produse. Pan Group nu doreşte să dezvăluie valoarea tranzacţiei, invocând „confidenţialitatea datelor“. Zvonurile din piaţă spun că mărcile deţinute de Pan Group ar fi fost vândute contra sumei de două milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS