10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri400 de angajaţi noi la Reloc

400 de angajaţi noi la Reloc

Anul trecut au fost angajate 400 de persoane la fabrica de reparaţii locomotive Reloc SA din Craiova, se arată într-un comunicat de presă trimis GdS de grupul Grampet, cel care a cumpărat fabrica în august 2012. Grampet Group, cel mai mare holding feroviar din România, este condus de omul de afaceri Gruia Stoica. „În doar câteva luni de la perfectarea tranzacției, Reloc SA a efectuat peste 400 de angajări, devenind astfel cel mai mare angajator din Bănie în ultimul an. În plus, societatea va continua aceeași politică de recrutare de personal calificat, întărindu-şi locul printre marii angajatori din Craiova“, precizează comunicatul. Potrivit reprezentanților Grampet, activitatea de la Reloc a accelerat masiv. De la cinci locomotive reparate pe parcursul unui an, astăzi s-a ajuns ca  într-o lună să fie reparate câte patru locomotive, iar trendul este crescător. De la începutul acestui an, societatea participă la toate licitațiile interne și internaționale. În acest moment, societatea participă la licitații pentru reparaţii de locomotive în Serbia, Muntenegru și Slovacia.
Pentru anul 2013, strict pentru reparaţiile de locomotive, reprezentanții grupului de companii Grampet au declarat că au în plan efectuarea unor investiții de peste un milion de euro, sumă ce urmează să fie investită în special în tehnologii noi.

Electroputere, resuscitată

Stoica a declarat că aceleași intenții, de dezvoltare a activității și de a face noi angajări, le are și pentru Electroputere, obiectivul principal fiind repornirea activităţii construcției de locomotive.
„Dorința mea și a întregului grup Grampet este să repornim activitatea de producție de locomotive la uzina Electroputere. Ne propunem ca acest lucru să se întâmple în cel mai scurt timp. Momentan, suntem în faza de selecție a proiectantului cu care vom colabora pentru construirea acestor locomotive. Prin ceea ce facem la Reloc și prin ceea ce vom face la Electroputere, îmi doresc și ne dorim să arătăm României că se poate! Ne dorim să arătăm că se pot reporni marile nume de casă ale industriei româneși și că pentru acești giganți industriali există și alte soluții decât să fie tăiați ca fier vechi“, a spus Gruia Stoica.
Un alt mare angajator din Craiova, Ford, a adus până acum în fabrică 670 de persoane, uzina având în prezent circa 4.000 de angajaţi, cât a avut şi în momentul în care a fost preluată de americani. La această cifră se adaugă persoanele angajate de furnizori, dar trebuie luate în calcul şi cele câteva sute de disponibilizări, voluntare sau nu, contractele expirate şi pensionările.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS