22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriIsărescu: Comitetul pentru trecerea la euro se întrunește în februarie

Isărescu: Comitetul pentru trecerea la euro se întrunește în februarie

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur isărescu, a declarat astăzi că, până în prezent, nu s-a discutat despre calendarul de adoptare a monedei euro, dar că în februarie urmează o intrunire a Comitetului de trecere la moneda euro, care va prezenta un material cu propuneri.
„Aşa cum s-a anunţat înainte de alegeri, noul guvern, undeva în prima parte a acestui an, va stabili o ţintă pentru adoptarea euro. Nu am discutat încă în detaliu acest lucru”, a declarat Isărescu, întrebat care este orizontul ţintă pe care şi-l asumă instituţiile abilitate pentru adoptarea monedei euro.
Guvernatorul a spus că în cadrul BNR nu s-a întrerupt activitatea Comitetului de trecere la moneda euro.
„Aşteptăm ca, în luna februarie, Comitetul să prezinte un material din care să reiasă cam ce propuneri poate să facă acest comitet, din care face parte nu numai echipa Băncii Naţionale, sunt şi echipe de la Ministerul de Finanţe, de la Comisia de Prognoză, deci să vedem, să analizăm cam care ar fi propunerile pe care acest comitet le face Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale şi Guvernului României şi apoi putem să dăm mai multe detalii”, a mai declarat Isărescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS