7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Heliportul de la Târgu Jiu, funcţional
Heliportul de la Târgu Jiu poate fi utilizat fără probleme de elicopterele SMURD. Firma desemnată de Primăria Târgu Jiu să amenajeze heliportul a finalizat cea mai mare parte a lucrărilor, cu excepţia montării sistemului de semnalizare pe timp de noapte. Suprafaţa betonată este gata. Heliportul poate fi folosit oricând în timpul zilei. Potrivit primarului Florin Cârciumaru, instalaţia de lumini va fi montată în primăvară. Valoarea investiţiei a depăşit 450.000 de lei. Fondurile au fost alocate de către guvern în toamna anului trecut.
Eugen Măruţă

Agricultorii aşteaptă încă ajutorul de minimis
Peste 3.800 de agricultori gorjeni aşteaptă încă ajutorul de minimis promis de guvern pentru culturile afectate de secetă. Valoarea ajutorului este de 100 de lei pe hectar. Doar jumătate din cei care au depus cereri şi-au primit banii. „Regula de primire a banilor a fost primul venit, primul servit. Am avut 7.720 de cereri cu o suprafaţă totală de 17.500 de hectare, reprezentând o sumă de 1,7 milioane de lei. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a alocat numai 900.000 de lei, aproximativ jumătate din fondurile necesare. Sumele au fost virate în conturile a peste 3.000 de fermieri la sfârşitul anului trecut“, a declarat Dan Tănăsescu, şeful Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj. Restul cultivatorilor trebuie însă să mai aştepte. Conducerea Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj a solicitat Ministerului Agriculturii suma de 812.885 de lei pentru a fi plătită celor 3.818 agricultori care încă nu au primit ajutorul de minimis pentru culturile afectate de secetă.
Eugen Măruţă

Accident de muncă mortal la CEO
Un muncitor care efectua lucrări pentru Complexul Energetic Oltenia (CEO) şi-a pierdut viaţa ieri, după ce a căzut de la înălţime, de pe o schelă. Bărbatul, de 28 de ani, efectua nişte lucrări la Grupul energetic numărul patru, din cadrul Sucursalei Energetice de la Rovinari, fostul Complex Energetic care a intrat în componenţa CEO. Potrivit unor surse din cadrul sucursalei, muncitorul a murit pe loc. Acesta era angajat la o firmă din Braşov, care făcea lucrări pentru CEO. Poliţia şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj au declanşat o anchetă pentru a stabili condiţiile în care s-a produs decesul.  
Eugen Măruţă

161 de adolescente gravide
O statistică oferită de Direcţia de Sănătate Publică Gorj arată că tot mai multe adolescente din judeţ rămân gravide, iar unele devin mame. 161 de tinere din Gorj, cu vârste până în 19 ani, au rămas gravide anul trecut. „În 2012, în judeţul Gorj s-au înregistrat 161 de cazuri de gravide până în 19 ani. Pe trimestrul I au fost 11 la categoria de vârstă 15-19 ani, pe trimestrul II au fost trei cazuri la fete de până în 15 ani şi 88 la categoria de vârstă 15-19 ani. În trimestrul III, au fost 59 de cazuri la categoria 15-19 ani. Cât priveşte întreruperile de sarcină, pe trimestrul I nu a fost nici una, în trimestrul II al anului au fost 33, iar în ultimele trei luni ale lui 2012 au fost 15 avorturi, la nivelul întregului judeţ“, a precizat Elena Piţian, specialist în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS