17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAsociaţiile, la coadă pentru ajutor de căldură

Asociaţiile, la coadă pentru ajutor de căldură

Dacă în anii trecuţi craiovenii se înghesuiau la ghişeele Direcţiei de Finanţe Dolj şi Serviciul Taxe şi Impozite pentru obţinerea certificatelor necesare pentru ajutorul de căldură, în acest an într-o astfel de situaţie sunt asociaţiile de proprietari. Reprezentanţii acestora aduc zilnic sute de solicitări la ghişeele Direcţiei de Finanţe, pe care trebuie să le distribuie către mai mulţi lucrători ai direcţiei, pentru că, într-o asociaţie cu 500 de apartamente, mai mult de jumătate dintre proprietari beneficiază de ajutor pentru încălzire. Aglomeraţia se creează şi pentru că reprezentanţii asociaţiilor de proprietari au adunat pe ultima sută de metri documentele necesare întocmirii dosarelor. Astăzi, este ultima zi când se pot depune dosare la primărie pentru obţinerea ajutorului pentru cele cinci luni din sezonul rece.
„Ducem cererile cu plasele la Financiar. Angajaţii de la ghişeu nu le primesc pe toate, trebuie să le distribuim la mai multe ghişee. Ne pun să le verificăm noi ca şi cum suntem împuterniciţi să facem aceste verificări. Altfel nu le primesc, iar mâine (astăzi – n.r.) este ultimul termen când putem depune la primărie aceste dosare“, a spus administratorul Asociaţiei nr. 5 Valea Roşie.
Aglomeraţia de la ghişeele Direcţiei de Finanţe Dolj se creează şi pentru că beneficiarii de ajutor care îşi încălzesc locuinţa cu gaz şi lemne trebuie să ridice personal aceste adeverinţe fiscale. „Am luat hotărârea, în urmă cu două săptămâni, să nu mai vină contribuabilii la ghişeu, cererile să fie depuse pe bază de tabel de reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, pentru a nu se mai forma cozi. Acum se mai face aglomeraţie din cauză că persoanele care locuiesc la casă depun personal aceste cereri“, a precizat Mihai Antonescu, directorul adjunct al Direcţiei Generale de Finanţe Dolj.
Până la această dată, 80% dintre cei care se estimează că vor primi subvenţie au depus la primărie dosare pentru obţinerea ajutorului pentru încălzire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS