16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriALIA SA Craiova se delistează de pe Bursă

ALIA SA Craiova se delistează de pe Bursă

Cei aproximativ 800 de acţionari se pot retrage din societate, depunând o cerere în acest sens. Preţul răscumpărării acţiunilor va fi publicat în Monitorul Oficial şi ar putea fi 20,4 lei pe acţiune.

O firmă craioveană cu afaceri în domeniul închirierii şi subînchirierii de spaţii comerciale se retrage de pe Bursa de Valori Bucureşti, mai exact de pe piaţa secundară Rasdaq, unde a fost tranzacţionată începând cu 13 decembrie 1996. După 16 ani de tranzacţionare, acţionarii ALIA au decis în ultima şedinţă a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor delistarea companiei de pe Bursă. Potrivit comunicatului transmis Bursei zilele trecute, data de înregistrare a acţiunilor este 16 ianuarie 2013. În cazul în care vor fi înregistrate cereri de retragere a acţionarilor din societate, ei pot cere acest lucru în termen de cel mult 45 de zile de la data de înregistrare precizată mai sus,  „contravaloarea acţiunilor urmând să fie achitată de societate în termen de cel mult 15 zile lucrătoare de la primirea cererii“, se arată în comunicatul transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti. Un expert evaluator înregistrat la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a stabilit că preţul care ar urma să fie plătit acţionarilor care doresc să se retragă din societate ar fi de 20,4 lei pe acţiune.
„Preţul pe acţiune care va fi plătit acţionarilor care se retrag va fi publicat în Monitorul Oficial, partea a IV-a, în termen de 15 zile de la data adunării generale extraordinare. Decizia de delistare de pe Bursă aparţine Consiliului de Administraţie şi s-a votat în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor. În total, sunt aproximativ 800 de acţionari“, a declarat, pentru GdS, directorul general al SC Alia SA, Elena Văduva. Mulţi dintre acţionari provin din rândul cuponarilor care au primit acţiuni la marea privatizarea din anii ‘90.
Cifra de afaceri a companiei craiovene pe anul 2011 s-a ridicat la 2,88 milioane de lei, iar profitul a fost de circa 88.000 de lei, potrivit datelor din bilanţ. Capitalul social al ALIA este de 453.640 de lei pe acţiune, iar valoarea nominală a unei acţiuni este de 2,5 lei. Ultimul preţ de tranzacţionare pe piaţa secundară Rasdaq a fost de zece lei pe acţiune, în cădere faţă de începutul anului, când acţiunile firmei craiovene se tranzacţionau cu 12 lei pe acţiune.

Cine deţine ALIA
Potrivit Depozitarului Central, care ţine evidenţa acţionarilor companiilor listate la Bursă, acţionari majoritari la SC ALIA SA Craiova erau, la 30.06.2012, Cristian Bălăşoiu (31,78%) şi Viorel Diaconescu (31,78%). AVAS deţine un procent rezidual de 0,82% din acţiunile companiei craiovene. Restul acţiunilor sunt deţinute de aproximativ 800 de acţionari care au portofolii la societate. În total sunt emise 181.456 de acţiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS