6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMinţiţi cu locuinţele ANL

Minţiţi cu locuinţele ANL

De mai bine de doi ani, 172 de solicitanţi de locuinţe ANL sunt minţiţi lună de lună că vor primi o locuinţă. La ultima şedinţă de consiliu local, care a avut loc ieri, consilierii locali au aprobat listele cu beneficiarii de locuinţe ANL.  Luat la întrebări de aleşii locali, constructorul spune că va termina lucrările în decembrie 2012.
„Noul meu termen este decembrie 2012 şi îl voi respecta. Blocurile sunt finisate, mai avem doar pe interior de zugrăvit, apoi gresie, faianţă etc. Mă încadrez în termen“, a declarat Trandafir Giuca, administratorul firmei constructoare. Însă, blocurile ANL se află de abia la faza de început a lucrării. În această situaţie, Primăria Drobeta Turnu Seve­rin nu va putea repartiza nici în acest an cele 172 de uni­tăţi locative ANL, construite în car­tierul Aluniş.
Potrivit legii ANL, dacă trece un an şi unităţile lo­cative nu sunt finalizate, lista cu be­neficiarii locuinţelor ANL trebuie reactualizată. Acest lucru presupune că toate dosarele vor fi reanalizate, unii solicitanţi vor lua punctaj mai mare, spre exemplu familiile care au mai adus pe lume un co­pil, însă alţii care au împlinit de 35 de ani îşi iau adio de la o locuinţă ANL.
Primăria dă vina pe constructor, care nu s-a ţinut de lucrări şi a întârziat predarea locuinţelor, însă reprezentanţii administraţiei locale dau garanţii că legea este respectată.
„Racordările se vor efectua de noi când lucrarea e gata şi vă asigur că le vom termina repede. După ştiinţa mea, domnul Giuca nu a trimis vreun document în care să ne anunţe când finalizează lucrările. Nu depinde de noi! Primăria Severin a făcut de trei ani reactualizarea dosarelor ANL, dar nu este vina noastră. Noi respectăm legea. Noi vrem să facem repartizarea celor 172 de unităţi locative. Noi vom face racordările rapid, dar după ce firma domnului Giuca îşi termină treaba“, a declarat Daniel Cârjan, viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS