24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriLaurenţiu Ciurel este noul director al CEO

Laurenţiu Ciurel este noul director al CEO

Laurenţiu Ciurel este de ieri noul director al Complexului Energetic Oltenia (CEO). Proaspătul şef a fost numit în funcţie în şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor, din cadrul CEO. Schimbarea de şefi s-a produs după ce fostul director general al CEO, Constantin Bălăşoiu, a demisionat marţi seară din funcţie, alături de alţi doi membri ai Directoratului. Este vorba de Veronica Nica, directorul Diviziei Financiare, și Sorin Alecu, directorul Diviziei de Strategie și Dezvoltare. Pentru a putea prelua conducerea Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel a renunţat la postul de consilier judeţean şi a demisionat din cadrul PSD Gorj.

Nume noi în Directoratul CEO

Locul şefilor plecaţi din conducerea Complexului Energetic Oltenia va fi luat de alţi directori din minerit. Directorul de Investiţii de la Rovinari, Ion Petroniu, va fi numit în locul lui Sorin Alecu la Divizia Dezvoltare şi Strategie, iar în locul Veronicăi Nica, la Divizia Financiară va fi promovat adjunctul acesteia, Daniel Pităroiu. Laurenţiu Ciurel a mai declarat că nu vor mai fi schimbări în componenţa Directoratului. Ceilalți membri vor fi menţinuţi, deocamdată. Este vorba de Marian Motocu, director al Diviziei Energetice şi fost adjunct al lui Constantin Bălăşoiu, precum şi de Vasile Ogârlaci, directorul Diviziei Miniere. Totodată, favorit să ocupe scaunul de şef lăsat liber de Laurenţiu Ciurel la Termocentrala Rovinari este Ion Pisc. De altfel, Pisc a mai ocupat funcţia de director al Termocentralei de la Rovinari.

Sprijinit de Morega şi Călinoiu

Noul director general al Complexului Energetic Oltenia a mai fost şef al Complexului Energetic Rovinari, în perioada guvernului Tăriceanu. Laurenţiu Ciurel a fost susţinut de Dan Ilie Morega să devină director al Complexului Energetic Rovinari, iar, recent, parlamentarul a tot avansat propunerea înlocuirii lui Constantin Bălăşoiu cu Laurenţiu Ciurel. De amintit că proaspătul şef al CEO a fost prezent în conferinţele de presă ale PNL Gorj, pe vremea când această formaţiune politică era condusă de Dan Ilie Morega. Ulterior, Ciurel a devenit membru cu acte în regulă al PSD Gorj, unde a fost promovat de actualul şef al consiliului judeţean, Ion Călinoiu. Pe atunci, Laurenţiu Ciurel recunoştea că fără sprijin politic nu ar fi avut nici o şansă să promoveze într-o funcţie din cadrul unei entităţi economice a statului.
De altfel, în perioada guvernării PDL, fostul democrat-liberal Ionel Manţog, când vorbea despre Laurenţiu Ciurel la conferinţele de presă, nu uita să amintească tot timpul de statutul de „şomer“ al acestuia, după ce anterior fusese manager al CE Rovinari. Unul dintre principalele obiective pe care şi le-a propus noul director este reinvestirea profitului şi mutarea sediului Complexului Energetic Oltenia de la Turceni la Târgu Jiu. Nu în ultimul rând, actualul manager are şi misiunea de a reduce drastic numărul de directori din organigrama CEO, conform solicitărilor premierului Victor Ponta. Ex-directorul Complexului Energetic Oltenia, Constantin Bălăşoiu, a anunţat în urmă cu două săptămâni că a eliminat din organigrama CEO 166 de posturi de director, dar nu a precizat cu ce dată vor fi mai puţini şefi în minerit şi energie.

Călinoiu nu mai vrea firme-căpuşă şi „băieţi deştepţi“

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, fostul şef pe linie de partid al lui Laurenţiu Ciurel, a declarat că îşi doreşte ca noul director să elimine din sistem firmele-căpuşă şi „băieţii deştepţi“: „Va trebui să promoveze un management transparent şi să răspundă la toate întrebările. Este o societate a statului şi trebuie să ştie toată lumea ce se întâmplă acolo. Nu trebuie să mai vedem firme-căpuşă şi nici «băieţi deştepţi». Dorim ca această entitate economică să fie depolitizată. Este şi motivul pentru care Laurenţiu Ciurel a demisionat din cadrul PSD Gorj şi nu mai este nici consilier judeţean. Nu putea ocupa postul de director al Complexului Energetic Oltenia, dacă nu făcea aceşti paşi. Nu vrem nici să înlocuiască directorii puşi de PDL cu unii de la PSD, ci cu profesionişti. Are multe obiective de îndeplinit şi să nu uităm că CEO este unul din polii economici ai Gorjului şi ai Olteniei, de care depinde foarte multă lume“, a mai spus şeful Consiliului Judeţean Gorj, unul dintre cei care l-au lansat în politică pe Laurenţiu Ciurel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS