12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFord B-Max, prima maşină românească de 5 stele

Ford B-Max, prima maşină românească de 5 stele

http:http://www.youtube.com/watch?v=YB2iM2BUsSE

Autovehiculul produs la Craiova a primit ieri 5 stele din cinci posibile la testele de siguranţă EuroNCAP. Punctajul maxim l-a primit pentru siguranţa pasagerilor şi pentru impactul lateral, pe când la impactul lateral cu un stâlp rezultatul a fost ceva mai slab.

Fordul „oltenesc“, intrat în producţia de masă la uzina auto de la Craiova în luna iunie a acestui an, a obţinut 5 stele (calificativul maxim) la testele EuroNCAP de siguranţă. Este prima dată când o maşină românească obţine cinci stele la o evaluare de siguranţă, realizată de EuroNCAP. La testele organizate, maşina fabricată la Craiova s-a comportat foarte bine. Potrivit EuroNCAP, Ford B-Max a obţinut punctajul maxim, pentru siguranţa pasagerului din faţă. La impactul lateral, vehiculul a obţinut, de asemenea, punctajul maxim. Însă, la impactul lateral cu un stâlp, maşina craioveană a avut rezultate mai slabe, fiind cotată la nivel „marginal“. EuroNCAP acordă cinci calificative, care arată, în ordine descrescătoare, nivelul maxim de siguranţă şi până la cel mai slab nivel: „Bun“, „Adecvat“, „Marginal“, „Slab“, „Foarte slab“. Maşina nu are stâlpul din mijloc (B pilar), permiţând o deschidere mare a uşilor din spate. Chiar dacă la impactul lateral a fost cotată cu punctaj maxim, la impactul lateral cu un stâlp, punctajul Fordului a fost mai slăbuţ. Fordul oltenesc a primit cinci stele şi pentru protecţia copilului de peste trei ani, la testele dinamice. Potrivit datelor publicate de EuroNCAP, a fost testată varianta cu motor diesel, Ford B-Bax de 1,5 l, Trend LHD.
EuroNCAP a postat pe youtube filmuleţul de la testele realizate cu Ford B-Max. Puteţi viziona imaginile accesând link-ul următor: http://www.youtube.com/watch?v=YB2iM2BUsSE
Fiind o maşină pentru familiile tinere, Ford B-Max are încorporată multă tehnologie modernă. Dotările de ultimă generaţie sunt multiple, pornind de la sistemul Active City Stop, care permite oprirea instantanee a maşinii înainte de un obstacol, dacă vehiculul rulează la o viteză de până la 30 de kilometri pe oră, şi până la sistemul SYNC, prin care maşina apelează Serviciul de Urgenţă 112 în caz de accident, anunţând coordonatele maşinii în trafic.
Potrivit unui comunicat de presă al Ford Europa, B-Max este a treia maşină din gama Ford care primeşte anul acesta 5 stele la testele de siguranţă ale EuroNCAP.
„Echipa a lucrat din greu pentru a asigura ca B-Max să îndeplinească standardele de siguranţă pe care clienţii noştri le aşteaptă de la fiecare vehicul Ford“, a precizat Tom Overington, manager de siguranţă în cadrul Ford Europa.
Preţul de pornire al Ford B-Max este de 13.400 de euro, iar primele maşini ajung la clienţi în luna septembrie a acestui an. Deşi a intrat în fabricaţie în luna iunie, ritmul de producere a vehiculelor Ford B-max a fost foarte lent. Până zilele trecute, se produceau 30-50 de maşini pe zi, iar acum volumul de producţie a ajuns la 200 de vehicule zilnic, după cum informează compania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS