16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriElectroputere angajează bobinatori

Electroputere angajează bobinatori

Societatea are 30-40 de posturi pentru tinerii care vor să înveţe meserie şi să ia locul celor care vor ieşi la pensie. Media de vârstă la Electroputere depăşeşte 50 de ani.

Deşi trece printr-o situaţie economică dificilă, Electroputere SA Craiova face angajări.
„Media de vârstă în cadrul companiei este de peste 55 de ani. Oamenii încep să iasă la pensie, iar anumite posturi rămân descoperite. Avem nevoie de tineri pentru 30 – 40 de posturi de bobinatori. Cei care au deja calificare în domeniu sau cei care vor să se califice sunt aşteptaţi cu CV-ul la departamentul nostru de resurse umane de la sediul societăţii“, a precizat Aurel Bojenoiu, liderul de sindicat de la Electroputere Craiova.
Compania craioveană a afişat pierderi de 8,12 milioane de lei pe primul trimestru al acestui an. Nu este întâmplător că societatea caută bobinatori: transformatoarele de mare putere aduc 68% din venituri, conform rapoartelor financiare, fiind şi domeniul principal de activitate al Electroputere. Recent, societatea a decis să desfiinţeze fabricile de Locomotive şi Aparataj. Activitatea de la Locomotive ar fi urmat să fie preluată de către Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare operator feroviar privat din România, patronat de omul de afaceri Gruia Stoica. Afacerea cu locomotive s-ar ridica, potrivit unor surse, la 5.000.000 de euro. GFR şi-a redefinit însă priorităţile şi întârzie să preia fabrica. Totuşi, rămâne principalul client al Electroputere pe zona de locomotive, existând contracte în derulare până în 2013, potrivit lui Aurel Bojenoiu. În acest an, 300 de salariaţi pleacă acasă, însă trebuie ţinut cont că vor fi disponibilizaţi cei din sectoarele care merg slab, ei primind salarii compensatorii. În această toamnă, personalul fabricii va fi supus unor evaluări profesionale. În condiţiile crizei mondiale, investiţiile publice în sectorul energetic sunt mai slabe şi de aceea şi Electroputere are de suferit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS