6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSoluţii pentru restanţierii la bănci

Soluţii pentru restanţierii la bănci

Președintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Radu Grațian Ghețea, a declarat că ar trebui găsită o soluție pentru acei datornici care au ajuns la Biroul de Credit din cauza întârzierii la plata ratelor, astfel încât să beneficieze de o reducere a perioadei de reținere a datelor de către Birou.
„În ultimii patru-cinci ani, foarte mulți clienți persoane fizice au înregistrat întârzieri la plată. Unii nu au mai plătit deloc, în cazul altora banca a început procedura de executare silită, dar sunt printre cei care au înregistrat restanțe unii care fie că au întârziat și apoi au reușit să revină la un ritm de plată, fie că, în colaborare cu banca, s-a găsit o soluție și creditul a fost restructurat, dar soluția s-a găsit după ce au trecut multe zile și el a ajuns la Biroul de Credit. Personal, susțin și cred că trebuie să găsim o soluție în cazul celor care dovedesc că a fost un accident scuzabil din cauza situației de criză din lume faptul că au întârziat câteva rate, poate că ar trebui să ne gândim să reducem acea perioadă de reținere în baza de date a persoanei ca rău-platnic, să o aducem la o stare în care să poată să se gândească la un nou credit“, a spus Radu Grațian Ghețea, în cadrul Romanian Retail Banking Forum.
El a precizat că această propunere nu a fost discutată la nivel de ARB și că va fi dezbătută, urmând să fie analizate și alte propuneri.
NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS