10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFermierii pot solicita sprijinul pentru ovine şi caprine

Fermierii pot solicita sprijinul pentru ovine şi caprine

Fermierii doljeni care au caprine şi ovine mai au la dispoziţie cinci săptămâni pentru a solicita sprijin financiar pentru ele. „În perioada 9 aprilie – 18 mai 2012, crescătorii de animale sunt așteptați să depună cererile de solicitare a primei pe cap de animal speciile ovine/caprine din cadrul plăților naționale directe complementare – sectorul zootehnic“, se arată într-un comunicat emis de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).
Pentru a beneficia de prima pe cap de animal speciile ovine/caprine, solicitantul trebuie să se prezinte la centrele judeţene/locale ale APIA cu o copie de pe buletinul de identitate/carte de identitate/codul unic de înregistrare/certificatul de înregistrare; dovada înscrierii în evidenţa APIA cu cod unic de identificare pe numele solicitantului (atribuit de către APIA în Registrul Unic de Identificare), dacă este cazul; precum şi dovada contului bancar activ.
Depunerea cererilor se poate face individual, prin reprezentant legal (cu procură notarială) sau prin intermediul reprezentantului asociațiilor crescătorilor de ovine/caprine legal constituite, dar numai cu acordul scris al solicitantului. Cererile pot fi completate şi on-line prin accesarea site-ului www.apia.org.ro, pentru producătorii agricoli care solicită prima pe cap de animal pentru un efectiv mai mare de 500 de capete femele ovine/caprine. După tipărire, cererea vizată de asociaţiile crescătorilor de ovine/caprine legal constituite se depune la Centrele Județene ale APIA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS