11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAtenţie la facturile CEZ!

Atenţie la facturile CEZ!

Consumatorii de electricitate nu sunt obligaţi să plătească împreună cele două facturi emise de CEZ şi trimise într-un singur plic. Termenul de plată este prea scurt între facturile de electricitate.

Luna aceasta, persoanele din mediul urban conectate la sistemul de livrare a energiei electrice au primit primele facturi de la furnizorul de electricitate din sudul ţării. Dacă, pe finalul anului trecut, CEZ informa clienţii că vor primi trei facturi într-un singur plic, luna aceasta au fost distribuite câte două facturi. Una pentru consumul pe luna decembrie, iar alta cu suma estimată pentru luna ianuarie. Numai că termenele-limită de plată a facturilor sunt foarte apropiate, la circa două săptămâni unul de altul.  CEZ informează că a efectuat teste: „Precizăm că acest decalaj este doar temporar şi nu se va repeta la următoarele facturi. Pentru a ne asigura complet de funcţionalitatea noutăţilor introduse în sistemul de facturare, am efectuat o serie de teste tehnice în perioada 1-14 ianuarie. Aceste teste au provocat întârzieri în emiterea facturilor pentru o parte din clienţii casnici urbani. Clienţii afectaţi de aceste întârzieri au fost reprogramaţi la facturare în mod eşalonat, pe parcursul lunii ianuarie 2012“, au precizat reprezentanții CEZ pentru GdS.
Atenţie mare! Nu sunteţi obligaţi să plătiţi două facturi deodată către CEZ, ci puteţi achita separat, urmând ca luna viitoare să mergeţi la casierii sau la ghişeele băncilor și să achitați tot cu această factură primită zilele acestea. Pe ultima pagină trimisă consumatorilor de către CEZ există două coduri de bare distincte. Consumul pe luna ianuarie va fi achitat cu primul cod de bare, urmând ca luna viitoare să fie achitată factura estimativă a lunii februarie cu cel de-al doilea cod de bare indicat pe aceeaşi hârtie. În acelaşi timp, factura radio-TV este inclusă în prima factură (pentru luna decembrie). Deci s-au facturat două servicii diferite pe aceeaşi factură, şi estimarea la energia electrică şi factura radio-TV. Acum, consumatorii nu mai pot plăti separat taxa radio-TV, ci sunt obligaţi să achite consumul de energie împreună cu această taxă.
De anul acesta, CEZ face citirea contoarelor individuale de patru ori pe an (tot de atâtea ori efectuându-se regularizarea consumului clienţilor din oraş), nu de două ori pe an, cum era până acum. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS