29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriÎn ce bagă Termoficarea banii?

În ce bagă Termoficarea banii?

Bugetul de cheltuieli din acest an, alocat de primărie furnizorului de căldură al oraşului, Regia Autonomă de Termoficare Craiova, a fost suplimentat cu 1.000.000 de lei. Suma se adaugă la cea de 1.801.000 lei pe care Termoficarea ştia sigur că o va obţine pentru modernizarea unor puncte termice din Craiova.
Banii sunt destinaţi modernizării sistemului centralizat de distribuţie energie termică la consumatorii finali. Termoficarea va schimba cu aceşti bani câţiva kilometri de conducte, multe dintre ele vechi de 50 de ani. Banii ajung pentru modernizarea a cel mult jumătate din reţelele de distribuţie a agentului termic care pleacă dintr-un punct termic. Trebuie însă menţionat că aceste sume sunt dublate cu alţi bani veniţi de la guvern. În primul rând, modernizarea va consta în schimbarea vechilor conducte cu ţevi preizolate (ţeavă în ţeavă).
Cu cei 1.801.000 lei, Termoficarea şi-a propus să modernizeze trei puncte termice (PT), respectiv proiectare, automatizare, contorizare, înlocuire utilaje, echipamente şi instalaţii în cadrul acestor PT-uri, plus execuţie. Acestea sunt: PT „Mihai Viteazul“, care va fi modernizat şi proiectat astfel încât să preia şi Colegiul „Carol I“; PT 9 Calea Bucureşti şi PT Sărari, acestea urmând să fie aduse la stadiul de a putea furniza căldură şi apă caldă Spitalului de Neuropsihiatrie, respectiv Spitalului „Victor Babeş“.
• Maria Cernătescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS