10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBanii europeni, în pericol?

Banii europeni, în pericol?

Viceprimarul Craiovei, Mărinică Dincă, avertizează că municipalitatea riscă să piardă banii europeni pentru proiectele aprobate săptămâna trecută de consilierii locali, dacă angajaţii primăriei nu depun mai repede cererile de finanţare. Este vorba despre proiectul privind „Parcarea subterană din zona Teatrului Naţional“ (în valoare totală de 84,7 milioane de lei), cel privind „Dezvoltarea transportului ecologic în Craiova“ (35,2 milioane de lei) şi cel pentru „Reabilitarea şi modernizarea Teatrului de Vară din Parcul Nicolae Romanescu“ (4,4 milioane de lei), la care municipalitatea contribuie cu numai 2% din valoarea eligibilă, restul de 98% fiind fonduri europene nerambursabile. „Am votat în şedinţa de săptămâna trecută cererile de finanţare pentru trei proiecte europene. Problema este că aceste proiecte trebuie şi depuse la Ministerul Dezvoltării până la 30 martie. Ministerul Dezvoltării ne-a atenţionat printr-o adresă că, dacă nu se vor depune proiectele pe Planul Integrat de Dezvoltare până la acest termen, riscăm să pierdem banii“, a declarat Dincă.
Viceprimarul avertizase încă din şedinţa de consiliu de săptămâna trecută că există unii funcţionari prin Primăria Craiova care „încă adună hârtii pentru a le pune la dosarele de finanţare“.
Reprezentanţii Primăriei Craiova susţin însă că nu e nici un risc de pierdere a banilor europeni din cauza depunerii cu întârziere a proiectelor. „Cele trei proiecte aflate în curs de depunere au fost aprobate în şedinţa de săptămâna trecută a Consiliului Local Municipal. Se aşteaptă validarea hotărârilor de Prefectura Dolj, pentru ca apoi să se treacă imediat la depunerea proiectelor. Cu siguranţă că nu vor fi probleme cu privire la încadrarea în termenul de depunere“, a declarat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS