5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSalubritatea lasă datornicii fără pubele

Salubritatea lasă datornicii fără pubele

Începând din această săptămână, SC Salubritate Craiova nu mai ridică gunoiul firmelor care nu şi-au plătit facturile. Sunt la această dată firme care nu au plătit prestatorului de salubritate de peste un an, înregistrând debite de ordinul zecilor de mii de lei. Prin urmare, Salubritatea a trecut la somarea firmelor care au datorii de peste 10.000 de lei. Acestora le-au fost luate pubelele şi nu li se mai asigură serviciul de ridicare a gunoiului şi deşeurilor. Între primele societăţi care figurează pe lista neagră a Salubrităţii se regăseşte SC Lactido cu o datorie de 32.700 de lei, Pan Group – cu un debit de 18.100 de lei, ICMET – cu 14.600 de lei, fostul magazin Primăvara – cu 10.200 de lei. Numărul debitorilor este mult mai mare, SC Salubritate având de recuperat de la propriii abonaţi peste cinci milioane de lei, din care 1,4 milioane de lei numai de la persoane juridice. „Respectivele firme au către noi datorii de luni bune. Le-am trimis somaţii şi le-am invitat să discutăm asupra unui mod de plată, să ajungem la o reeşalonare a datoriilor. Unele ne-au răspuns, altele nu, între cele din urmă fiind Lactido, Pan Group, ICMET, fostul magazin Primăvara. Sunt firme care au facturi lunare de la 1.200 de lei, facturi neplătite de opt-nouă luni. Aceleaşi măsuri le vom lua şi faţă de ceilalţi rău-platnici fie că sunt persoane juridice sau fizice. Avem în vedere chiar şi asociaţiile de proprietari care nu plătesc pentru ridicarea gunoiului menajer“, a precizat Flavius Sirop, directorul general al SC Salubritate Craiova.

Lactido a rămas şi fără pubele

Reprezentanţii Lactido Craiova recunosc faptul că nu şi-au plătit de peste un an facturile către Serviciul de Salubritate. „Nu au existat lichidităţi, firma traversează şi perioade mai grele. Ştiu că au fost ridicate şi pubelele. Probabil când producţia va fi la cote mai bune ne vom achita şi aceste datorii“, a precizat un reprezentat al societăţii Lactido.

Pan Group a greşit contul

Reprezentanţii Pan Group susţin că şi-au plătit facturile către SC Salubritate, numai că banii au ajuns într-un cont greşit. „De la contabilitate mi s-a comunicat că societatea noastră a plătit aproximativ trei-patru luni într-un cont greşit. Dar, începând cu ianuarie 2012, plăţile s-au făcut corect şi, până la sfârşitul lunii, vom achita integral costurile. Este vorba de gunoiul de la punctele noastre comerciale, şi nu de la sediul sau punctul de producţie“, a declarat Corina Simona Iovan, director de marketing în cadrul Pan Group Craiova. Într-o situaţie asemănătoare este şi ICMET Craiova. Reprezentanţii Institutului spun că şi-au plătit facturile către operatorul de Salubritate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS