22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri100 de specialişti Ford aterizează la Craiova

100 de specialişti Ford aterizează la Craiova

Peste 100 de ingineri din uzinele deţinute de Ford în Marea Britanie şi în Germania vin la Craiova, începând de săptămâna viitoare. Luni, 9 ianuarie, aterizează pe Aeroportul din Craiova prima cursă aeriană de tip charter care aduce specialiştii Ford în Bănie. Potrivit reprezentanţilor Ford, inginerii companiei ajung la Craiova pentru a sprijini lansarea producţiei noului Ford B-Max şi a motorului EcoBoost.
Ford a confirmat primele zboruri ale cursei aeriene pe ruta Londra-Koln-Craiova şi retur, zbor confirmat încă de anul trecut şi de către directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru. Acesta a precizat zilele trecute că avionul care transportă inginerii Ford va ateriza luni dimineaţă la Craiova, planul de zbor fiind transmis deja de companie către aeroport cu câteva luni în urmă.
Inginerii Ford vor sta câte o săptămână în Bănie, pentru a acorda asistenţă de specialitate inginerilor români şi muncitorilor din fabrica Ford craioveană, în vederea perfectării ultimelor detalii înainte de începerea producţiei de masă. „Ford România confirmă că, începând de săptămâna viitoare, un zbor de tip charter va transporta săptămânal la/de la Craiova ingineri de la centrele Ford din Germania şi Marea Britanie.
Obiectivul acestora este acela de a sprijini lansarea producţiei noului B-MAX, precum şi a motorului  de 1.0 litru EcoBoost la fabrica Ford de la Craiova“, au declarat pentru GdS reprezentanţii Ford. Din păcate, cursa aeriană este de tip charter, plătită de Ford şi nu au acces pasageri din Oltenia. Zborurile vor fi lunea şi vinerea şi se vor efectua cu avioane de tip Boeing 737.
• Ramona Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS