14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriVin furnizorii Ford la Calafat?

Vin furnizorii Ford la Calafat?

Autorităţile locale spun că furnizori Ford din Italia şi Germania sunt interesaţi de o parcelă de lângă podul Vidin-Calafat. Terenul, pe care vor să-l transforme în parc industrial, a creat dispute între primărie şi o instituţie de învăţământ din localitate.

O parcelă de teren de 11 hectare aflată în vecinătatea podului Vidin – Calafat a reuşit să încaiere primăria şi consiliul local cu reprezentanţii Grupului Şcolar „Ştefan Milcu“  din Calafat – şcoala care are parcela în administrare pentru practica elevilor. Administraţia vrea parcela pentru înfiinţarea unui parc industrial, în timp ce conducerea şcolii spune că nu ar fi fost contactată pentru o înţelegere. După mai multe analize, administraţia locală a ajuns la concluzia că locaţia cea mai bună este o parcelă de 11 hectare de teren aflat în proprietatea primăriei, dar administrat de Grupul Şcolar „Ştefan Milcu“. „Au fost luate în calcul mai multe condiţii, cum ar fi acelea că terenul se află în vecinătatea drumului european Craiova-Calafat, a podului Vidin-Calafat, la 1,5 km de port şi la 2 km de viitoarea gară Golenţi, ce va deservi podul peste Dunăre. De asemenea, locaţia se află la 1 km de viitoarea vamă şi are acces la toate utilităţile (energie electrică, apă, canalizare). Din păcate, CL nu a ajuns la un consens cu Dan Bora, directorul acelui liceu. S-a ajuns la decizia extremă prin care majoritatea membrilor CL, primarul şi viceprimarul au semnat un protest adresat Ministerului Educaţiei, prin care se cere eliberarea din funcţie a directorului“, spune Daniel Gârtoi, reprezentantul Primăriei Calafat. „Considerăm că dl. Bora Dan dă dovadă de rea-voinţă în ceea ce priveşte dezvoltarea oraşului. Acest comportament vine din partea acestui domn care are grave carenţe manageriale, liceul pe care îl conduce având rezultate în ultimii ani, inclusiv la examenul de bacalaureat, cu mult sub media pe ţară sau pe judeţ, gravitând undeva în jurul unui glorios 5%. De asemenea, are un procentaj de peste 70% privind profesorii suplinitori şi numeroase cereri de transfer ale elevilor care doresc să părăsească această unitate de învăţământ. Sectoarele de profil au o reprezentare egală cu 0, cel zootehnic având, de exemplu, doar două vaci ce reprezintă materialul didactic“, se spune în scrisoarea trimisă de consilieri către minister.

Vin furnizorii Ford?

Reprezentanţii primăriei spun că din decembrie 2011 poartă corespondență cu ministerul, în urma căreia aşteaptă „un răspuns pozitiv“ pentru demararea proiectului. Primăria susţine că, până în prezent, există 12 cereri de concesionare din partea unor oameni de afaceri, cu suprafeţe cuprinse între 1.000 şi 2.000 mp. „Colaboratorii unor furnizori Ford din Italia şi Germania au fost şi ei interesaţi de parcul industrial“, a mai spus Daniel Gârtoi. Pe de altă parte, directorul Dan Bora susţine că nu ar fi fost informat despre demersurile CL. „Am aflat din presă. Nu se făcuseră demersuri către instituţia noastră. Ceea ce vor ei să facă acolo este o utopie“, a spus Dan Bora.
• Bogdan Groşereanu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS