12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriNoi concedieri și închideri de linii la companiile feroviare

Noi concedieri și închideri de linii la companiile feroviare

2.000 de angajaţi de la CFR SA vor fi concediaţi până la sfârşitul lunii aprilie 2012

Guvernul va continua, pe parcursul anului 2012, concedierile la companiile feroviare, va impune patru zile de concediu fără plată pentru angajații societății Intervenții Feroviare, va închide liniile de cale ferată care nu pot fi vândute la licitații și va încheia contracte PPP pentru spațiile comerciale CFR, se arată în scrisoarea de intenție convenită de guvern și Fondul Monetar Internațional la ultimele negocieri, citată de Mediafax.
Potrivit documentului, guvernul va desființa, până la sfârșitul lui 2012, alte 85 de posturi la societatea Electrificare CFR, unde lucrează aproximativ 3.000 de angajați, și 28 de locuri în perioada imediată la Intervenții Feroviare.
Angajaților rămași la Intervenții Feroviare li se vor impune patru zile de concediu fără plată. Intervenții Feroviare, care anul trecut a avut un număr mediu de 304 angajați, a fost inclusă în primăvara acestui an pe lista companiilor de stat monitorizate de FMI.
Numărul total al liniilor de cale ferată aflate în administrarea CFR SA va fi redus substanțial în următorii ani, la maximum 15.500 de kilometri, ceea ce va atrage după sine concedierea a 2.000 de angajați ai companiei până la sfârșitul lunii aprilie 2012. Nu vor fi disponibilizați angajații care lucrează cu fonduri UE. În 2012 vor continua licitațiile pentru închirierea a 1.600 de kilometri de linii cale ferată, astfel încât numărul total al liniilor aflate sub management privat să ajungă la un total de 4.000 de kilometri.
În cazul liniilor de cale ferată pentru care licitațiile eșuează, se va decide închiderea până la sfârșitul lunii aprilie.
• Hotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU