10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Interzis la muncă

Restricțiile de muncă pentru cetățenii români și bulgari se extind până la sfârșitul anului 2013, a anunțat ieri ministrul britanic al imigrației, Damian Green, potrivit unui comunicat al Ambasadei britanice la Bucureşti. Drept urmare, cetățenii români și bulgari care intenționează să muncească în Marea Britanie va trebui, ca și până acum, să obțină în prealabil un permis de muncă de la Agenția britanică pentru Frontieră (UK Border Agency).
Decizia face parte din strategia guvernului de la Londra de a reduce dependența angajatorilor față de muncitorii imigranți, în special în sectoarele unde se cere forță de muncă necalificată. În felul acesta, șomerii vor fi ajutați să își găsească o slujbă, iar forța de muncă britanică va fi sprijinită să capete acele calificări de care economia are nevoie. Restricțiile de muncă pentru români și bulgari sunt în vigoare de la 1 ianuarie 2007.
Acestea reglementează accesul la locuri de muncă pentru care este nevoie de calificare sau care sunt în sectoare confruntate cu un deficit de forță de muncă. De asemenea, lucrătorii din România și Bulgaria au acces la locuri de muncă în agricultura sezonieră, în cadrul programului Seasonal Agricultural Workers Scheme (SAWS).
Cota anuală pentru acest program va continua să fie de 21.250 de locuri în 2012 și 2013, iar cota anuală pentru programul sectorial Sectors Based Scheme (SBS) va continua să fie de 3.500 de locuri în 2012 și 2013.
Extinderea restricțiilor nu îi afectează pe cei care au deja drept de muncă în Marea Britanie. Conform legislației europene, actualele restricții nu pot continua după sfârșitul anului 2013 și, în consecință, vor fi ridicate în acel moment. Olanda a prelungit vinerea trecută restricţiile pe piaţa muncii, iar Austria a anunţat şi ea că va propune prelungirea restricţiilor.
• NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII