Acasă Bani & Afaceri Cum vrea să scoată Mititelu 10,6 milioane de euro de la „U“...

Cum vrea să scoată Mititelu 10,6 milioane de euro de la „U“ Craiova

Adrian Mititelu cere 10,6 milioane de euro la masa credală a „U“ Craiova. Suma provine din cesionarea către club a unor drepturi succesorale aflate în litigiu.

Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), administratorul judiciar al Fotbal Club „U“ Craiova, a întocmit tabelul preliminar al creanţelor revendicate de la clubul aflat în insolvenţă. Potrivit acestuia, totalul se ridică la 47,5 milioane de lei (11 milioane de euro), din care 45,7 milioane de lei (10,6 milioane de euro) sunt revendicate de persoana fizică Adrian Mititelu. La această sumă se vor adăuga în curând creanţele revendicate de fostul manager Victor Piţurcă (7 milioane de euro) şi fiscul doljean – 14,3 milioane de lei (3,3 milioane de euro), plus sumele cerute de foşti jucători ai „U“ Craiova. Aşa după cum arătam în numărul din data de 27 octombrie al GdS, revendicarea lui Mititelu pare suspectă. În vara anului 2005, Adrian Mititelu a luat „U“ Craiova de la Dinel Staicu pe mărunţiş, apoi a revendicat de la club zece milioane de euro. Misterul a fost lămurit de CITR, administratorul judiciar al clubului: Mititelu a cesionat către Fotbal Club „U“ Craiova creanţele sale provenind din drepturi succesorale, în schimbul cărora va primi 40% din valoare. După declanşarea insolvenţei, Mititelu şi-a evaluat partea la 10,6 milioane de euro. „Am cesionat clubului o parte din drepturile succesorale pe care le deţineam, iar acum, dacă este în insolvenţă, este normal să le vreau, că doar nu o să le pierd, nu?“, a spus Mititelu. Marea problemă a sa este că terenurile pentru care vrea despăgubiri de la stat sunt disputate în instanţă cu Ovidiu Vrapcea şi Dorel Petrescu (dosar nr. 12282/215/2009 – Curtea de Apel Craiova). Teoretic, după evaluările lui Mititelu, drepturile succesorale ar valora 26,5 milioane de euro. Practic, ele nu au fost încă evaluate de stat. 

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version