9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri1.000 de doljeni îşi găsesc lunar de lucru

1.000 de doljeni îşi găsesc lunar de lucru

Cu toate că numărul de locuri de muncă vacante la nivelul judeţului Dolj nu este nici pe departe suficient pentru zecile de mii de şomeri, de la un an la altul, tot mai multe persoane îşi găsesc serviciu. În primele şase luni ale anului, în medie, 1.000 de doljeni au reuşit să scape lunar de statutul de persoană aflată în căutarea unui loc de muncă. „Numărul total de persoane încadrate în primul semestru a fost de 6.831 de doljeni din care 4.198 din mediul urban (61,45%) şi 2.633 de persoane din mediul rural (38,54%)“, a declarat Aurora Tiribeja, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj, într-o conferinţă de presă organizată în cadrul Proiectului „Campania de comunicare privind serviciile SPO oferite tinerilor şi angajatorilor“. Cele mai multe persoane care au reuşit să-şi găsească de muncă sunt persoane cu vârsta între 34-45 de ani (1.978), urmate de cele cu vârsta între 25 şi 35 de ani (1.870), de cele cu vârsta de peste 45 de ani (1.712) şi cele cu vârsta sub 25 de ani (1.271). Vestea bună este că aproximativ jumătate dintre persoanele care au reuşit să se angajeze şi-au găsit un job stabil, pe perioadă determinată.

„Numărul persoanelor încadrate în muncă este mult mai mare decât în 2010“

Potrivit informaţiilor primite de la AJOFM Dolj, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, se observă o creştere semnificativă a numărului de şomeri care şi-au găsit un loc de muncă.
„Numărul persoanelor încadrate în muncă este mult mai mare decât în aceeaşi perioadă a lui 2010. Acest lucru se datorează atât modificării prevederilor Codului Muncii, care încurajează ca angajatorii să angajeze persoane cu forme legale, cât şi faptului că unii angajatori şi-au dezvoltat activitatea, au obţinut mai multe contracte şi au angajat personal“, a explicat Aurora Tiribeja, directorul executiv al AJOFM Dolj.

Absolvenţii de facultate se angajează cel mai uşor

Prin Programul de Ocupare a Forţei de Muncă, în primul semestru al anului 2011, s-au încadrat 111 absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ. Dintre aceştia, 12 absolvenţi au fost din ciclul inferior al liceului sau al şcolilor de arte şi meserii, 27 absolvenţi de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal şi 72 absolvenţi de învăţământ superior.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII