Fiscul, lovit de reorganizare

Autori


Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj este în plin proces de reorganizare. Procedura presupune preluarea personalului de la unităţile fiscale desfiinţate recent, dar există şi o reorganizare administrativă, a spaţiilor de lucru. Directorul Fiscului doljean, Eugen Călinoiu, a precizat că zilele viitoare se transferă toate bazele de date de la unităţile fiscale care se închid în judeţ, iar operaţiunile presupun închiderea lucrului cu publicul, pentru că se predau şi se preiau datele fiscale a mii de contribuabili. La iniţiativa Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), în Dolj s-au desfiinţat Administraţia Financiară Comunală 1 – care deservea 48 de localităţi din jurul Craiovei, dar şi unitatea din Pleniţa. Contribuabilii urmează să fie împărţiţi între celelalte unităţi fiscale din judeţ, cei mai mulţi revenind Administraţiei Finanţelor Publice (AFP) a municipiului Craiova.  

25 de finanţişti ies din schemă

Reorganizarea Fiscului presupune şi disponibilizări de personal. Conducerea DGFP susţine că ANAF a aprobat noua schemă de personal pentru Dolj, dar mai puţin cu 25 de persoane.

Şeful Fiscului doljean a precizat că după reorganizarea structurală a instituţiei, 61 de persoane care lucrau la cele două unităţi fiscale desfiinţate ar trebui să fie preluate de alte structuri ale DGFP Dolj. Dispărând 25 de posturi din schemă, cele care au rămas trebuie ocupate prin concurs. „Numărul de posturi care rămân vacante după reorganizare pot fi ocupate prin concurs, în funcţie de câţi oameni se înscriu pe fiecare post. Pot să fie posturi pe care se înscrie un om – şi atunci nu se pune problema de concurs, dar pot fi şi câte doi-trei pe post“, a arătat Călinoiu.


În plus, Fiscul vrea să reorganizeze spaţiile de lucru, astfel că în clădirea în care a activat AFP Comunală 1 (fosta clădire a Băncii Agricole, pe strada Mihail Kogălniceanu, chiar lângă clădirea Finanţelor) vor fi amenajate spaţiile care să deservească doar persoanele fizice, iar în clădirea de pe strada Mitropolit Firmilian să existe doar ghişee pentru persoane juridice şi pentru instituţiile publice. Tot la sediul cel mare al DGFP Dolj ar urma să rămână Trezoreria, a spus şeful Fiscului, Eugen Călinoiu.  

Fiscul nu are apărare

Potrivit directorului DGFP Dolj, noua schemă de personal aprobată de ANAF presupune un singur post de jurist la AFP Craiova. Cu alte cuvinte, cea mai mare unitate fiscală din judeţ – la care sunt arondaţi cei mai mulţi contribuabili persoane fizice şi juridice – va fi apărată în procese de un singur jurist, ANAF desfiinţând şase asemenea posturi de la AFP Craiova. Eugen Călinoiu susţine că anul acesta mai mulţi jurişti au părăsit instituţia, mergând să lucreze în mediul privat. În cadrul DGFP Dolj au rămas totuşi opt posturi de jurişti, dintre care şapte sunt ocupate. Călinoiu preciza că juriştii de la judeţ vor lucra şi pentru AFP Craiova.Comenteaza acum

13 Comentarii

 1. serco said:

  Restructurarea este pentru cei marunti!
  De ce nu-l restructureaza si pe acest FRIPTURIST si SPAGAR de Calinoiu?
  Asta e statul roman!

 2. cami said:

  pe elena vaduva de la urmariri de ce nu o da afara acum ca tot ai ocazia domnule director ca doar stii bine ce face aceasta functionara stralucital

 3. Paul Dobrescu said:

  Am fost in audienta la domnul director Calinoiu Eugen si am fost peste masura de multumit, am rezolvat problema pe care o aveam in cateva minute, nu reusisem sa rezolv acest lucru cu toate ca fusesem de doua ori la ghisee.
  Multumesc si pe aceasta cale domnului Director Calinoiu, ar trebui mai multi ca dansul.
  Iar pentru nr. 1, serco, sa spuna mai bine cine i-a cerut lui personal spaga de care vorbeste ! Rusine sa aruncam cu noroi in stanga si dreapta fara temei, doar numai pt. ca asa am auzit noi, ca si ala si celalalt, sunt fripturisti si corupti !

 4. altcineva said:

  O angajata a ANAF din PLENITA ieri a aflat ca poate sa ramana fara servivciu de o viata,i s-a facut rau,iar azi de dimineata a fost gasita,in camera ei, decedata de catre sotul acesteia…..Dumneze u sa o odihneasca…..Mai au sa stearga de pe harta Plenita cu totu,in rest au desfintat tot(GENOCID CU ALTA FATA…BASESCU SI BOC)…

 5. o PRIETENA said:

  DOINA STEFAN !!!!!!! A plecat acolo sus unde cu adevarat gaseste liniste si pace. O salariata devotata, in aceste zile a lucrat pana aproape de orele 18 -19, sa lase totul in ordine. Cu aceste probleme , figura ei nu arata a fi suferinda, dar in noaptea trecuta inima a cedat. Dumnezeu sa o odihneasca !

 6. Maria said:

  E greu dar nu trebuie sa murim pentru un servici !Si noua ne este greu ,nu ne pasa ca sotii se consoleaza in tara, ne pasa de copii ,ei cresc fara noi ,de parinti batrani ,care au nevoie de noi .E greu si nu vedem luminita de la capatul tunelului ,citim de coruptie ,de 8 juristi care au aparat TVA recuperat de Boerica de functionari care au aprobat recuperarile de TVA si cu toate acestea infruntam privirile ostile ale bastinasilor (le luam locurile de munca) trimitem bani acasa si nu simtim ca inaintam .

 7. Jon Doe said:

  Fiecare caz in parte este de inteles. Este tragic cand cineva isi pierde locul de munca, insa cei care se confrunta cu aceasta problema azi, trebuie sa inteleaga ca au fost si sunt rotitele unui mecanism infernal care A OMORAT bruma de economia privata care mai producea ceva in tara asta, si ale caror impozite le plateau salariile. Sunt sute de mii de firme in Romania care au tras obloanele, au dat oameni afara, au produs drame in viata oamenilor care nu au avut sansa unui servici la ANAF. Pe de alta parte, gradul de colectare al impozitelor in Romania este pe unul din ultimele locuri in Europa. Si nu uitati, suntem in secolul XXI, tehnologia a evoluat extraordinar de mult, si totusi in institutiile statului se umbla cu zeci de hartii inutile.

 8. elena said:

  asta e tara in care traim si in care trebuie sa ne crestem copii…cati oameni trebuie sa mai moara ca sa traim asa cum trebuie???ce trebuie sa face ca sa scapam de acesti ucigasi???oare mai ajungem la varsta asta ca sa ne crestem nepotii?nu ajungem in pamant acolo unde ar trebui sa fie ei….Dumnezeu sa o odihneasca in pace si sa ajute familia sa treaca peste tot.

 9. inorogul said:

  daca trei sferturi din firme au tras obloanele atunci si cei care se ocupau de colectare supraveghere control urmarire etc trebuieisc dimensonati in mod corespunzator pentru ca acum a cam disparut obiectul munci lor acest lucru trebuia facut demult asa cum se prezinta lucrurile in scurt timp vom asista la inca o redimensionare a aparatului fiscal pe care il platim cu bani de la fmi si alti dar nu e vorba numai de ei mai sunt si alti care sunt platiti din datorii facute de tara si muncesc de nu mai pot

 10. pt.cami said:

  Cum iti permiti jigodie sa folosesti numele meu atata timp cat sunt un functionar ce-si desfasoara activitatea cu profesionalism , responsabilitate si care este apreciat pt.munca sa.
  Esti cumva invidios?
  Daca nu-mi mi-as fi indeplinit obligatiile de serviciu,cu siguranta ca cei din conducerea institutiei m-ar fi sanctionat nu ar mai fi asteptat indicatiile tale(o nulitate fara puterea asumarii acuzatiilor facute sub anonimat).
  In cazul in care ai ceva cu mine prezintate sa-ti lamuresti frustarea.
  Astep sa te prezinti lasule si nu uita Dumnezeu te va pedepsi cu siguranta si totodata vei raspunde penal pt.acuzatiile facute.

 11. ptr ALTCINEVA NR.5 said:

  ASA SCRIA ACEST ALTCINEVA :
  “O angajata a ANAF din PLENITA ieri a aflat ca poate sa ramana fara servivciu de o viata,i s-a facut rau,iar azi de dimineata a fost gasita,in camera ei, decedata de catre sotul acesteia…..Dumneze u sa o odihneasca…..Mai au sa stearga de pe harta Plenita cu totu,in rest au desfintat tot(GENOCID CU ALTA FATA…BASESCU SI BOC)… ”
  NU CUMVA A MURIT SI ANGAJATA de INIMA REA datorita lu LENUTA STOICA ? Dorim sa aflam adevarul ADEVARAT =?? Azi 14 iulie 2011 de ce a fost anchetata LENUTA STOICA ?

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 30 iunie 2011

Actualitate

» Fotbal – Universitatea Craiova a primit licenţa pentru Liga a II-a
» Tenis – Perechea Tecău – Lindstedt, în finală la Wimbledon
» Târg de produse agricole pe strada A.I. Cuza
» Se amenajează noi spaţii verzi în Craiova
» Se lansează licitaţia de modernizare a şase străzi din Craiova
» Campania „Nu ne îmbolnăviţi copiii de cancer“ a ajuns în parlament
» Infochioşcurile nimănui
» UE şi SUA se tem că Al Qaeda ar primi arme din Libia
» Craiova are staţie de epurare
» Băsescu: România nu cere nimic Elveţiei în privinţa aderării la Schengen

Local

» Dragoş Turcitu se întoarce la Serviciul Judeţean de Pază
» Prinşi la jocuri de noroc ilegale
» Mircea Dinescu, rănit uşor într-un accident
» Libertate de mişcare pentru judecătorii Anghel şi Diaconescu
» Banii pentru merele elevilor – la fotbal, cei pentru policlinică – la engleză
» Altă probă de bac cu incidente
» Contrabandist sârb, reţinut la frontieră
» Rectorul UCB, ales prin vot direct
» Risc de culpă medicală la Ambulanţă
» La spital, ca la piaţă

Dolj

» Aproape 1.500 de candidaţi la titularizare în Dolj

Gorj

» Resturi umane, găsite în Defileul Jiului
» Audieri prelungite în dosarul primarului Pârvulescu
» Suspendare pentru operatorul amator xxx
» Mii de locuri de parcare pentru târgujieni
» Austriecii suportă pagubele de la CE Turceni
» Înghesuială pentru banii de la UE
» Merele pentru elevi, neachitate
» Bilete de tratament pentru bugetarii din Gorj

Sport

» Inter Junior Craiova bate mingea la Slatina
» Pandurii, „triaţi“ la Sibiu
» Finul Dănănae, după naşul Şoavă la Arsenal Kiev?
» Drogba, spre Galata
» Tamaş va semna cu Lazio
» Oli i-a uimit pe arabi
» Alro s-a despărţit de Dumitra
» Trei nume noi la Gaz Metan CFR Craiova
» Handbalistele junioare au remizat cu Suedia
» Şarapova – Lisicki şi Azarenka – Kvitova, în semifinale la Wimbledon
» Hagi către Bute: Tu eşti regele acum
» Asoltanei: Sunt fericit că am ales Energia

Bani & Afaceri

» China cumpără Europa. Care sunt opţiunile României?
» Salariaţii statului nu mai pleacă în vacanţă, pleacă acasă
» Fiscul, lovit de reorganizare

Magazin

» Fără bisturiu vara
» False mituri despre frumuseţe
» HOROSCOP
» Un nou album de studio pentru Red Hot Chili Peppers
» Charlie Sheen, din nou pe micile ecrane
» Rosie Huntington visează la un prinţ

Top