15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriZece creşe şi grădiniţe noi, alte zeci abandonate în construcţie

Zece creşe şi grădiniţe noi, alte zeci abandonate în construcţie

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a anunţat lansarea licitaţiei pentru construcţia a 84 de creşe şi grădiniţe, în şase judeţe ale ţării, Oltul fiind în program cu zece.

În judeţul Olt se vor mai deschide zece şantiere pentru construcţia de noi creşe şi grădiniţe, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului menţionând Oltul printre cele şase judeţe beneficiare. „Obiectivele de investiţii au fost stabilite în funcţie de propunerile înaintate de autorităţile publice locale şi în urma analizei Comisiei Tehnico-Economice a ministerului, în baza criteriilor de prioritizare prevăzute de legislaţia în vigoare“, se spune în comunicatul MDRT, menţionându-se că pentru Olt şi Argeş (10 obiective în Olt, 11 în Argeş) sunt prevăzuţi 18.065.740 de lei fără TVA, pentru proiectare şi execuţie. La finalizarea obiectivelor, autorităţile locale, care identifică şi pun la dispoziţie terenul, au sarcina de a le dota tehnico-edilitar.
Din cele 10 creşe/grădiniţe pentru care se alocă fonduri judeţului, jumătate vor fi construite în Slatina (două cu câte o grupă de copii, trei cu câte două grupe), Corabia – una, cu două grupe; Potcoava – două, cu câte două grupe, Şopârliţa – una, cu o grupă, Drăgăneşti – una, cu două grupe.
Beneficiarii au motive de bucurie şi salută deciziile politice pe care le-au luat nu cu foarte mult timp în urmă. Primarul Potcoavei, Florin Mateiana, care a fost anunţat în această primăvară candidat PDL la alegerile locale de anul viitor, deşi acum ocupă funcţia obţinută ca membru PNL, se bucură că va avea două grădiniţe cu program prelungit. „Eram prins în program de mult, dar nu ştiu ce nu le-a plăcut, că a fost culoarea sau altceva“, a declarat Mateiana.
Nemulţumiţi vor fi, în schimb, alte zeci de primari care păstoresc localităţi unde s-au început lucrări de reabilitare sau construcţii de la zero, de grădiniţe, şcoli şi chiar campusuri. Şi la această dată, din evidenţa Inspectoratului Şcolar Judeţean, 16 grădiniţe pentru care s-a început construcţia de la fundaţie, în 2007, sunt nefinalizate, pentru că la bugetul de stat nu s-au mai găsit bani. Pentru alte obiective s-au mai dat cu ţârâita bani şi în 2009 şi 2010, iar pentru şapte unităţi reabilitate încă din anii trecuţi lucrările au fost plătite de-abia în acest an.
• Alina Mitran

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS