Acasă Bani & Afaceri Scurte ştiri

Scurte ştiri

ITM continuă „maratonul“ după munca la negru
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Dolj continuă şi luna aceasta controalele în rândul firmelor din judeţ împreună cu Poliţia şi Garda Financiară, pentru a depista munca la negru, a precizat directorul ITM, Cătălin Mohora. În luna mai a acestui an, în urma controalelor dispuse de la nivel central, s-au descoperit 113 persoane care lucrau fără forme legale, cele mai multe fiind în construcţii, alimentaţie publică, prestări servicii, confecţii etc. Mohora a precizat că în iunie se verifică dacă în Dolj există un fenomen care anii anteriori era prezent în rândul companiilor angajatoare: „Este vorba despre aşa-zisa muncă «la gri», adică firme care înregistrează contractul de muncă în REVISAL (registrul electronic al salariaţilor – n.r.), dar care nu operează datele în continuare. Practic, acei oameni nu au contracte de muncă legale“.
• Ramona Olaru

Ecologizare la Rovinari
Câteva sute de kilograme de deşeuri au fost colectate în urma unei campanii de ecologizare care a avut loc duminică la Rovinari. Acţiunea, organizată cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului, a vizat atât cartierele din oraş, cât şi localitatea componentă Vârţ. Campania a beneficiat de participarea angajaţilor primăriei, a elevilor şcolilor din localitate şi a cetăţenilor.
• Eugen Măruţă

45 de milioane de lei pentru cercetare în agricultură
Guvernul a aprobat Planul sectorial de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol şi de dezvoltare rurală al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), pe anii 2011-2014, „Agricultură şi Dezvoltare Rurală – Orizont PAC 2020“, ce are un buget total estimat de 45,4 milioane de lei. De asemenea, pentru anul 2011 a fost aprobată suma de 10,9 milioane de lei, potrivit unui Ordin publicat ieri în Monitorul Oficial.
• NewsIn

Exit mobile version