10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

MoneySense, în Bănie

Programul de educaţie financiară MoneySense a fost prezentat marţi, 12 aprilie, la Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova, unde au luat parte 160 de elevi interesaţi. Grupul Royal Bank of Scotland a realizat respectivul program de educaţie, MoneySense fiind unul dintre cele mai importante programe de acest tip din Marea Britanie şi Irlanda. În 2011, proiectul a fost adus şi în România de RBS, în parteneriat cu AIESEC şi Fundaţia CREDE (Centrul Român pentru Educaţie şi Dezvoltare Economică). Craiova este unul dintre cele 12 oraşe selectate pentru derularea cursurilor MoneySense, în perioada 26 aprilie – 20 mai. „S-au făcut prezentări în fiecare şcoală sau liceu şi elevii care au vrut să participe au completat formularele de înscriere în formă fizică sau pe net. Avem şapte şcoli participante: Grupul Şcolar «Traian Vuia», Colegiul Naţional «Fraţii Buzeşti», Colegiul Naţional «Carol I», Colegiul Naţional «Gheorghe Chiţu», Grupul Şcolar «Matei Basarab», Liceul de Informatică «Ştefan Odobleja» şi Liceul Teoretic «Henri Coand㻓, a declarat Anca Mic, purtător de cuvânt al AIESEC Craiova.

Elevii au fost încântaţi de proiectul de educaţie financiară

Adelina I. este în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ şi a fost interesată de economia predată în afara şcolii: „Voiam să văd economia şi altfel, diferit de cum ne-a fost predată la şcoală. În plus, mi-aş dori să urmez o facultate în Scoţia pe profil economic, iar programul este iniţiat de Royal Bank of Scotland, lucru care m-a atras din prima. Sunt nerăbdătoare să încep cursurile!“.
Claudia C. este în clasa a X-a la o secţie cu profil filologic, însă proiectul cu specific economic a atras-o: „Am aplicat din impuls, însă ideea unui program de educaţie fianciară mi s-a părut excelentă şi, cu siguranţă, folositoare. Sunt sigură că toţi cei care au participat la evenimentul de deschidere au fost încântaţi. Îi admir pe voluntari, care au pus la punct toate detaliile şi au făcut faţă liceenilor agitaţi, dar şi pe viitorii traineri străini. Aştept să înceapă cursurile propriu-zise, convinsă că entuziasmul şi impresiile de până acum se vor menţine“. Toate modulele vor fi predate în limba engleză, de către doi studenţi din Polonia, respectiv Ucraina.
Iulia V., elevă în clasa a X-a, s-a înscris din dorinţa de a avea un CV cât mai bogat pentru o facultate din străinătate: „Având în vedere că nu m-am decis ce facultate să urmez şi ţinând cont de cât de importante sunt programele de acest gen pentru un CV, am vrut să îmi încerc norocul. Ceea ce mi-a plăcut a fost cooperarea, chiar de la prima întâlnire, de la deschidere. Mă aşteptam să ne împartă în grupe, dar nu credeam că voi ajunge să reţin atât de multe nume în doar câteva ore“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS