15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Concurs Naţional de Chimie, la Craiova
Craiova va fi, în perioada 18 – 21 aprilie, gazda etapei naţionale a Concursului de Chimie „Petru Poni“, ediţia a II-a, pentru elevii de la filiera tehnologică. „La prima ediţie a concursului, la faza naţională, elevii craioveni au obţinut rezultate deosebite, clasând judeţul Dolj pe primul loc. Cele trei eleve care s-au clasat atunci pe podium sunt de la Grupul Şcolar de Transporturi Auto Craiova“, a declarat Mădălina Neacşu, inspector şcolar de specialitate la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, care a explicat că la ediţia din acest an vor participa aproximativ 300 de persoane.
• Andreea Horcone

Cine nu munceşte nu primeşte ajutoare sociale
Românii care vor refuza un loc de muncă sau cei care nu vor accepta să participe la cursuri de fomare profesională nu vor mai beneficia de nici un ajutor social, a declarat luni, la dezbaterea proiectului de lege a asistenţei sociale, secretarul de stat din Ministerul Muncii, Nicolae Ivăşchescu.
El a precizat că au fost făcute controale la nivelul primăriilor pentru a verifica dacă beneficiarii de venit minim garantat fac muncă în folosul comunităţii, aşa cum prevede legea, şi acolo unde s-a constatat că nu se întâmplă acest lucru, a fost întreruptă acordarea prestaţiei sociale.
„Vrem să restrângem accesul la ajutoare, să le dăm numai acolo unde este nevoie. Dacă nu vor să muncească, de la stat nu vor mai primi nici un ban. (…) Încurajăm munca, nu nemunca. Prestaţiile vor fi mult mai atent verificate“, a spus Ivăşchescu.
Secretarul de stat a mai spus că, în acelaşi timp, autorităţile se gândesc la o formă de a stimula angajatorii să încadreze în muncă persoane care primesc venitul minim garantat.
• Click News

Cresc investiţiile în biodiversitate şi protecţia mediului
La nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia se investeşte din ce în ce mai mult în domeniul biodiversităţii şi protecţiei mediului. „În cea de-a patra sesiune de depunere de proiecte prin care se solicită sprijin financiar pentru investiţii prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, Axa prioritară 4 (Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protecţia Naturii), la nivelul regiunii au fost depuse 18 proiecte, adică aproape câte s-au depus în primele trei sesiuni la un loc“, a declarat Dan Mitrea, ofiţerul de comunicare al Organismului Intermediar POS Mediu Regiunea 4 Sud-Vest Oltenia. Acesta a explicat că, dintre menţiunile făcute de potenţialii beneficiari, proiectele depuse vizează toate tipurile de activităţi eligibile.
• Andreea Horcone

Strategie agricolă, lansată la Caracal
Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli din România lansează în 8 aprilie, de la ora 9.30, la Staţiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Caracal, strategia „Alternative în zootehnie – Creşterea vitelor de carne“.
Organizatorii vor oferi date legate de sectorul de creştere a bovinelor din România şi vor anticipa felul în care strategia nou-lansată va influenţa preţurile de pe piaţa autohtonă.
Sunt aşteptaţi Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Daciana Sârbu, europarlamentar, Daniel Botănoiu, director executiv FNPAR, Adrian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi, nu în ultimul rând, Cătălin Roşculete, directorul SCDA Caracal.
• Dan Codrea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS