11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPrima Casă 3 a demarat în trombă

Prima Casă 3 a demarat în trombă

Fondul Naţional de Garantare a primit circa 40 de dosare în primele trei zile de la demararea programului „Prima Casă 3“, urmând ca pe perioada derulării acestuia să se ajungă la un ritm zilnic de 30-40 de dosare, poate chiar mai mult, a declarat pentru NewsIn preşedintele Fondului. Fondul Naţional de Garantare primeşte dosare pentru „Prima Casă 3“ începând cu 1 februarie. „Cred că vom ajunge să primim 30-40 de dosare în fiecare zi, poate chiar mai mult. Pentru început, în primele trei zile, am primit în total aproximativ 40 de dosare“, a menţionat preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), Aurel Şaramet.
Acesta a mai spus că s-au constatat unele nelămuriri legate de certificatul energetic pentru clădire şi pentru apartamente la întocmirea documentelor pentru dosar. Nelămuririle sunt legate de modalităţile de completare, însă Şaramet consideră că acestea se vor clarifica în perioada următoare. Executivul a aprobat pe 19 ianuarie hotărârea de guvern prin care Programul „Prima Casă“ beneficiază de finanţare şi în 2011, în valoare de până la 200 de milioane de euro, condiţiile de derulare a programului rămânând aproape neschimbate.
Plafoanele de garantare au rămas neschimbate, respectiv 75.000 de euro pentru construirea unei case, 70.000 de euro pentru achiziţionarea unei locuinţe noi şi 65.000 de euro pentru cumpărarea uneia vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS