13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTransloc intenţionează să scumpească biletele la transportul în comun

Transloc intenţionează să scumpească biletele la transportul în comun

Societatea de transport în comun din Târgu Jiu, SC Transloc, intenţionează ca în perioada următoare să crească preţul biletelor de călătorie, după ce va fi făcută o analiză ce are în vedere scumpirea carburanţilor.

Târgujienii ar putea plăti mai mult pentru un bilet de autobuz sau de troleibuz. Conducerea SC Transloc SA ia în calcul o scumpire a biletului pe mijloacele de transport în comun, din cauza scumpirii carburanţilor, dar şi a altor materiale, piese şi servicii. De asemenea, există foarte multe categorii de persoane care se bucură de diferite facilităţi la plata biletului sau la achiziţia de abonamente de la Transloc, lucru ce se reflectă şi în veniturile obţinute lună de lună de societatea de transport în comun. Potrivit Transloc, peste 6.000 de pensionari din municipiu beneficiază de reduceri la plata abonamentului pe troleibuze şi pe autobuze. Elevii şi studenţii achită doar jumătate din preţul unui abonament lunar, respectiv 25 de lei. Mai există şi alte categorii de cetăţeni care beneficiază lunar de 20 de călătorii gratuite pe mijloacele de transport în comun ale Transloc.
Din datele statistice prezentate de directorul SC Transloc, Vasile Căilean, rezultă că numărul celor care folosesc transportul în comun a scăzut în ultimul an cu 15%. Unii călători ai Transloc au preferat să meargă pe jos decât să plătească biletul, care costă 1,5 lei: „Sunt foarte mulţi factori care influenţează activitatea noastră. Noi primim o subvenţie din partea consiliului local, iar acest lucru se reflectă în preţul biletului, dar nu avem cum să nu fim influenţaţi de ceea ce se întâmplă în economie şi de faptul că preţurile la anumite produse cresc. Creşterea preţului la motorină ne-a afectat şi pe noi. La energie electrică stăm mai bine cu facturile. Cheltuim lunar pentru motorină suma de 95.000 de lei şi aproximativ 78.000 de lei pentru energia electrică. În acelaşi timp, avem încasări lunare de 350.000 – 400.000 de lei. Dar cu aceşti bani trebuie să asigurăm salariile, să achităm facturile – reparaţii, piese, întreţinere – şi alte cheltuieli pe care le presupune o activitate ca a noastră. Vrem de câţiva ani să cumpărăm autobuze şi troleibuze noi. Avem 17 troleibuze care sunt în funcţiune din 1996. Avantajul unora noi ar fi că ar consuma mai puţin şi am reduce din cheltuieli. Am tot făcut studii de piaţă şi am vrea să cumpărăm măcar două-trei noi. O să facem nişte analize, să vedem indicele de creştere a preţurilor, dar nu vom avea o creştere la preţul biletului mai mare de 2 lei. Trebuie să ţinem totuşi cont că numărul celor care folosesc troleul a scăzut cu 15%. Oamenii au preferat să plece acasă cu trei pâini şi să meargă pe jos“, a declarat Vasile Căilean, directorul societăţii de transport în comun din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS