15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriShow la CJ Olt la împărţirea banilor judeţului

Show la CJ Olt la împărţirea banilor judeţului

Show în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt. Împărţirea banilor judeţului l-a scos din sărite pe deputatul Nicolae Stan. Supărat că localitatea unde domiciliază a primit foarte puţini bani, deputatul i-a luat la întrebări pe consilierii judeţeni. În cele din urmă, a informat că va ataca în instanţă această hotărâre.

Şedinţa de consiliu judeţean care a avut loc joi, 27 ianuarie, s-a lăsat cu scandal. Pe ordinea de zi a şedinţei s-au aflat şi două hotărâri cu privire la repartizarea pe unităţi administrativ teritoriale a cotelor defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2011 şi repartizarea sumelor defalcate din TVA pentru drumurile judeţene şi comunale.
Fostul primar al localităţii Coloneşti, deputatul Nicolae Stan, a fost nemulţumit de sumele alocate localităţii unde domiciliază. Iritat la culme, s-a certat cu aleşii judeţeni. Într-un final, a anunţat că Primăria Coloneşti va ataca în instanţă hotărârea cu pricina.

„Vâlcov nu are cum să dea Coloneştiului doar 3.000 de lei“

Pentru modul în care au fost împărţiţi banii, Nicolae Stan nu l-a criticat pe Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, ci, culmea, pe Darius Vâlcov, primarul oraşului Slatina.
„Comuna Coloneşti va contesta această hotărâre. Nu din cauza dumneavoastră, domnule Stănescu, pentru că aţi fost corect şi aţi împărţit banii pe partide. Vâlcov nu are cum să dea Coloneştiului doar 3.000 de lei în condiţiile în care la Slatina dă 18.000 de lei pentru un câine pe lună. Am facturile şi o să le dau la Bucureşti. Cum să cheltuieşti 18.000 de lei pentru un câine şi la o comună dai 3.000 de lei pentru un an? Nu vă este ruşine, domnule Ionică (Marin Ionică, consilier judeţean PDL, candidat în 2008 la funcţia de preşedinte al CJ Olt – n.r.)? Aţi venit la Coloneşti şi aţi cerşit voturi… Le-aţi primit, deşi nu meritaţi. PDL a luat 80 la sută din voturi. Coloneştiul are primar şi viceprimar pedelişti şi le daţi 3.000 de lei? Rog consilierii judeţeni să ia act şi să spună dacă e corectă împărţirea asta. Dacă o consideraţi corectă, mă duc dracu’, plec din politică, dar o să mă lupt până mor“, a tunat deputatul Nicolae Stan.
Replica lui Ionică a venit imediat: „Decizia este corectă. Anul trecut, localitatea Coloneşti a primit dublu faţă de toate primăriile PDL“.
Deputatul nu s-a lăsat şi a contracarat: „Anul trecut, Coloneştiul a primit pentru dezvoltare nu pentru funcţionare. Mai sunteţi şi economist!“.
Chestionat în legătură cu cele reclamate de Nicolae Stan, primarul Slatinei, Darius Vâlcov, a replicat retoric: „Cine este deputatul Stan?“.

„Dacă va contesta hotărârea, celelalte primării au de suferit“

La finalul şedinţei, consilierul judeţean Tiberiu Mateescu a opinat că ar fi bine dacă deputatul Nicolae Stan ar rezolva pe altă cale problemele şi că atacarea în instanţă a hotărârii ar pune în dificultate celelalte primării din judeţ. „Părerea mea este că deputatul Stan ar trebui să îşi rezolve pe altă cale problemele. Să meargă să şi le rezolve în alianţă, unde vrea dumnealui. Prin contestarea acestei hotărâri ar avea de suferit toate celelalte primării din judeţ“, a declarat alesul judeţean.
Consiliul Judeţean Olt a împărţit primăriilor din Olt 171 de milioane de lei pentru cheltuielile cu salarii, asistenţi personali şi învăţământ, 57,2 milioane pentru echilibrarea bugetelor locale şi alţi 16,1 milioane pentru drumurile judeţene şi comunale.
Pentru echilibrarea bugetelor locale, comunele Baldovineşti, Ipoteşti şi Optaşi au primit cele mai mari sume. Baldovineştiula primit 305.000 lei, Ipoteşti – 283.000 şi Optaşi 265.000 de lei.
Cele mai mici sume au fost repartizate către Teslui şi Coloneşti, care au primit câte 3.000 de lei. Primăria Slatina a primit 2.000 de lei pentru echilibrarea bugetului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU