Acasă Bani & Afaceri Prefectura consideră legală demiterea viceprimarului din Cărbuneşti

Prefectura consideră legală demiterea viceprimarului din Cărbuneşti

Serviciul de Verificare a Legalităţii Actelor, din cadrul Prefecturii Gorj, a stabilit că demiterea viceprimarului din Târgu Cărbuneşti, Ion Fugaru, s-a făcut în condiţii de legalitate. Ion Fugaru va depune plângere în instanţă pentru a fi repus pe post.

Fostul şef al PRM Gorj, Ion Fugaru, a fost schimbat din funcţie în mod legal. Serviciul de Verificare a Legalităţii Actelor din Prefectura Gorj a decis că Hotărârea Consiliului Local Târgu Cărbuneşti, aprobată în luna decembrie a anului trecut, a fost adoptată în condiţii de legalitate şi prin respectarea tuturor procedurilor, cu toate că în momentul votului viceprimarul Ion Fugaru nu se afla în sala de şedinţe a consiliului local. Alesul se internase cu o zi înainte la spital, la Secţia de neurologie, din cauza unor probleme de sănătate. În locul lui Fugaru, membru al Organizaţiei Judeţene a PRM, a fost ales pesedistul Iuliu Călina. În urmă cu doar câteva zile, şi Călina a ajuns la spital, la aceeaşi secţie, din cauza unor probleme medicale similare cu ale fostului vice.

Merge la instanţă

Ion Fugaru susţine că se aştepta ca Prefectura Gorj să nu îi dea dreptate în acest caz, tocmai din această cauză a şi pregătit actele necesare pentru a deschide o acţiune la instanţa de contencios administrativ. „A fost vorba de o acţiune politică şi nici până acum nu mi-au fost comunicate motivele pentru care am fost schimbat din funcţie. Acest lucru s-a petrecut chiar în lipsa mea. Adică îi iei capul omului, nu-i spui pentru ce se face vinovat şi nici nu-l laşi să se apere. Eu voi merge la instanţă şi vreau să mi se facă dreptate, să câştig acest proces şi să fiu repus pe funcţie. În acelaşi timp, voi trimite o plângere la Bucureşti, la Ministerul Administraţiei şi Internelor, pentru ca activitatea Serviciului de Verificare a Legalităţii Actelor din Prefectura Gorj să fie analizată şi să răspundă cum se cuvine cei care conduc acest serviciu“, a menţionat Ion Fugaru, fostul vice de la Târgu Cărbuneşti.
Primarul oraşului Târgu Cărbuneşti, Mihai Mazilu, a precizat că se aştepta ca Prefectura Gorj să avizeze favorabil Hotărârea Consiliului Local şi că îl aşteaptă pe Ion Fugaru să vină la primărie să îşi ridice lucrurile din birou.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version