10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriGheorghiţă Jr: Funcţia de consilier judeţean este sub mine

Gheorghiţă Jr: Funcţia de consilier judeţean este sub mine

Consilierul judeţean Aurel Gheorghiţă, fiul primarului din comuna Podari, a renunţat la tăcere. Deşi iniţial nu a dorit să explice de ce a votat hotărârea de consiliu judeţean prin care transportatorii de persoane din Dolj vor fi scutiţi de plata redevenţei în 2011, în condiţiile în care este patron şi administrator la două firme de transport, Gheorghiţă junior a precizat pentru GdS că nu a fost incompatibil în momentul votului.
GdS a scris săptămâna trecută despre scandalul din Consiliul Judeţean Dolj legat de un proiect de hotărâre prin care li se ofereau avantaje financiare transportatorilor de persoane din judeţ.
„Într-adevăr, am două firme, Aur Trans şi SXT Trans, dar ele nu efectuează transporturi de persoane. Se ocupă de comerţ, nu mai ştiu exact. Firma care efectuează transport este Gazela SRL, dar acţiunile le-am cedat acum doi ani, înainte de a deveni consilier judeţean. Nu voiam să mă aflu în stare de incompatibilitate“, a spus Aurel Gheorghiţă.
Potrivit Registrului Comerţului, firma Gazela SRL este deţinută integral de o femeie de 83 de ani, Floarea Drăniceanu, care este nimeni alta decât… bunica lui Aurel Gheorghiţă. De administrarea societăţii se ocupă însă un prieten al consilierului, în vârstă de 27 de ani.
„Da, patronul firmei este bunica mea, iar administrator, un prieten care la vârsta asta a făcut deja un milion de euro. Ştiţi ceva? Mie funcţia asta de consilier nu-mi place, este sub mine. Aşa că nu voi mai candida la următorul mandat“, a spus Gheorghiţă junior. Deşi susţine că societatea Gazela este cea care efectuează transporturi de persoane, potrivit site-ului de internet al Ministerului Finanţelor, principalul obiect de activitate al firmei este transportul rutier de mărfuri. Cele care au ca obiect transportul de persoane sunt celelalte două societăţi, Aur Trans, care anul trecut avea şase angajaţi, şi SXT Trans, care avea un singur angajat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII