6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDoljenii pot accesa sprijin financiar în domeniul protecţiei mediului

Doljenii pot accesa sprijin financiar în domeniul protecţiei mediului

Începând de luna trecută, cei interesaţi pot solicita sprijin financiar prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, Axa prioritară 4 (Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protecţia Naturii), pentru investiţii în domeniul protecţiei mediului.
„Data-limită de transmitere a proiectelor este 31 ianuarie 2011, ora 16.00. Depunerea se face la sediul Organismului Intermediar POS Mediu din Craiova“, a declarat Dan Mitrea, ofiţerul de comunicare al Organismului Intermediar POS Mediu Regiunea 4 S-V Oltenia. Acesta a explicat că, de la lansarea sesiunii de selecţie şi până în prezent, nu a fost depus nici un proiect. „Din experienţa sesiunilor anterioare, aceasta fiind a patra, ştim că proiectele sunt depuse pe ultima sută de metri“, a adăugat Dan Mitrea.

Ce tipuri de activităţi pot fi finanţate

Propunerile de proiecte pentru această sesiune pot include una sau mai multe din categoriile de activităţi menţionate în POS Mediu, printre care elaborarea/revizuirea planurilor, strategiilor şi a măsurilor de management al ariilor naturale protejate şi alte activităţi conexe (activităţi preliminare măsurilor concrete de investiţii sau conservare) şi realizarea de investiţii în infrastructură pentru uz public orientate spre protecţia şi gestionarea mediului în ariile naturale protejate. „La acestea se adaugă activităţi privind menţinerea sau îmbunătăţirea stării de conservare a speciilor şi habitatelor; activităţi de consultare, conştientizare şi informare, precum şi activităţi de instruire şi creştere a capacităţii instituţionale de gestionare a ariilor naturale protejate“, a spus Dan Mitrea.  Potenţialii beneficiari ai acestui sprijin financiar sunt administratorii şi custozii ariilor naturale protejate care au personalitate juridică proprie, organizaţii neguvernamentale (asociaţii şi fundaţii), care să aibă prevăzut în actul constitutiv atribuţii de protecţia mediului şi/sau protecţia naturii, dar şi agenţii ale Ministerului Mediului (Agenţiile pentru Protecţia Mediului, Agenţiile Regionale pentru Protecţia Mediului, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, Ministerul Mediului şi Pădurilor – Direcţia Biodiversităţi). La acestea se adaugă autorităţi ale administraţiei publice, institute de cercetare, universităţi şi muzee.

În Dolj sunt implementate două proiecte

La nivelul Regiunii 4 S-V Oltenia, în cadrul Axei Prioritare 4 – Măsura 1 se află în implementare 11 proiecte, cu o valoare totală de 12,159 milioane de lei. „Două dintre acestea sunt în judeţul Dolj şi au o valoare totală de 1,965 milioane de lei“, a explicat Dan Mitrea. Acestea vizează „Conservarea biodiversităţii în aria naturală protejată Confluenţa Jiu-Dunăre“ şi „Măsuri educativ-ecologice şi diseminarea informaţiilor despre ariile protejate privind Complexul Lacustru Preajba-Făcăi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS