16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriÎncă o fabrică s-a închis

Încă o fabrică s-a închis

Criza financiară se pare că va pune stăpânire pe încă o societate importantă din Drobeta Turnu Severin. Societatea de vagoane Meva a intrat în insolvenţă, iar angajaţii se tem că vor avea aceeaşi soartă ca şi angajaţii combinatului Celrom, care de un an nu şi-au mai primit salariile.
Societatea Meva are datorii către furnizori în valoare de 50 de milioane de euro şi în prezent este în incapacitate de plată. Conform procedurilor insolvenţei, un judecător sindic a stabilit şi un administrator judiciar, „Casa de Insolvenţă Transilvania“.
Pe lângă societatea Meva au intrat în insolvenţă şi celelalte două „surori“ din grupul IRS, Astra Vagoane Arad şi Romvag Caracal fiind în aceeaşi situaţie, toate trei acumulând datorii de circa 180 de milioane de euro. Pa­tronul grupului IRS, Cristi Bur­ci, a declarat pentru Mo­ney.ro că insolvenţa nu în­seamnă închiderea fabricilor de va­goane, ci „conservarea“ lor până cel mai devreme în 2012, când va începe să le re­des­chidă.
Cei apro­ximativ 500 de salariaţi ai uzinei lu­crea­ză cu teama că nu va dura mult şi îşi vor pierde lo­curile de mun­că.
Potri­vit procedurilor legale ale insol­venţei, acum uzina de vagoane este condusă de un administrator judiciar, care are rolul de a aduna toţi cre­ditorii la masa credală pentru a se găsi modalitatea prin care aceştia îşi pot recupera banii, dar în acelaşi timp va pune în aplicare şi un plan de reor­ga­nizare a societăţii.
Meva Drobeta Turnu Se­verin, Romvag Ca­ra­cal şi Astra Va­goane Arad vindeau peste 5.000 de vagoane pe an către com­panii precum Deutsche Bahn, France Train sau altor mari companii naţionale de trans­port marfă din Europa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII