13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriChiriaşii nu sunt interesaţi de apartamentele ANL

Chiriaşii nu sunt interesaţi de apartamentele ANL

Locatarii blocurilor ANL din Craiova nu se înghesuie să îşi depună cereri pentru achiziţionarea apartamentelor în care locuiesc cu chirie.

Din totalul de 445 de unităţi locative ANL, câte sunt în cartierele Craioviţa Nouă şi Romaneşti, există în prezent 39 de solicitări de cumpărare a locuinţelor din blocul T1. „Primele locuinţe care vor fi scoase la vânzare de Primăria Craiova sunt cele din blocul T1, de pe bulevardul Oltenia, locuinţe pentru care a fost deja stabilit regimul juridic prin H.G.587/13.05/2009. În blocul T1 sunt 91 de unităţi locative, respectiv 65 de garsoniere şi 26 de apartamente“, a declarat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.
Autorităţile locale bat pasul pe loc deoarece suprafaţa totală de 12.500 mp pe care sunt amplasate blocurile ANL T1, T2 şi T3 din Craioviţa Nouă aparţine domeniului public, iar aceasta trebuie trecută în proprietatea privată a municipiului Craiova.
Până acum, primăria a reuşit să înscrie terenul în Cartea Funciară. Următoarea etapă va fi divizarea terenului, iar apoi trecerea din proprietatea publică în cea privată a municipiului. Toate aceste etape vor fi consfinţite prin hotărâre de consiliu local. „Vor urma organizarea licitaţiei pentru înscrierea blocului T1 în Cartea Funciară şi întocmirea cadastrului pentru fiecare apartament. După constituirea comisiei de vânzare a locuinţelor şi aprobarea modelului – cadru al contractului de vânzare-cumpărare se va trece la vânzarea locuinţelor“, a adăugat purtătorul de cuvânt al primăriei.
Chiriaşii ANL-urilor cred că toate aceste demersuri s-ar putea finaliza abia anul următor. „Am ţinut tot timpul legătura cu cei de la Serviciul patrimoniu. Putem spera la ceva concret abia prin martie 2011. Abia au măsurat terenul aferent blocurilor, urmează cadastrul. Din câte ştiu, există 35 de cereri pentru achiziţionarea locuinţelor“, a spus Ion Barbu, administratorul asociaţiei B1-ANL.
Craiovenii care deţin locuinţe în blocurile ANL din Potelu mai au de aşteptat. „Şi locatarii de la noi şi-au exprimat dorinţa să achiziţioneze apartamentele în care locuiesc, dar de la primărie ni s-a transmis că mai durează, pentru că trebuie rezolvată problema terenului“, a spus Constantin Buţă, preşedintele Asociaţiei R2008 Potelu. Oamenii nu sunt avantajaţi nici de faptul că pot accesa programul guvernamental Prima Casă pentru a-şi achiziţiona locuinţele. Băncile impun un venit minim de cel puţin 400 de euro pentru a putea contracta un împrumut, plus că mai trebuie achitat şi un avans de 5% din suma solicitată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII