11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriContribuţiile, declarate la administraţiile fiscale

Contribuţiile, declarate la administraţiile fiscale

Declararea contribuţiilor individuale de asigurări sociale şi de asigurări pentru şomaj calculate şi reţinute de către plătitorii de venit se va face, începând cu 25 octombrie, numai la administraţiile fiscale competente în administrarea acestora, a anunţat vineri ANAF. „Declararea contribuţiilor individuale de asigurări se realizează prin completarea şi depunerea Formularului 102 «Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetele asigurărilor sociale şi fondurilor speciale, cod 14.13.01.40»“, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).
De asemenea, ANAF anunţă că data plăţii este cea înscrisă în documentul de plată eliberat de organul fiscal în cazul plăţilor în numerar, data poştei în cazul plăţilor prin mandat poştal şi data la care băncile debitează contul în cazul plăţilor prin decontare bancară.
Distribuirea sumelor din contul unic se face distinct pe fiecare buget sau fond, proporţional cu obligaţiile datorate.
Contul în care se vor plăti contribuţiile este 55.02 „Disponibil al bugetelor asigurărilor sociale şi fondurilor speciale, în curs de distribuire“, deschis pe codul de identificare fiscală al contribuabililor la unităţile Trezoreriei Statului din cadrul organului fiscal competent în administrarea plătitorului de venit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS