16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriS-a deschis Contex 2010, ediţia de toamnă

S-a deschis Contex 2010, ediţia de toamnă

Foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ face, începând de ieri, concurenţă magazinelor din Craiova. Aproape 40 de firme din toată ţara, în mare parte producători, expun produse textile, de pielărie, blănărie, marochinărie şi încălţăminte.

Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Dolj organizează, în perioada 6-10 octombrie, între orele 10.00 şi 18.00, o nouă ediţie a târgului Contex. Evenimentul se desfăşoară în foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova şi promovează producătorii şi comercianţii de confecţii, pielărie, blănărie, marochinărie şi încălţăminte din toată ţara.
„La eveniment sunt prezente 37 de firme din toată ţara. Aproximativ 85% dintre ei sunt producători, aşa că majoritatea au preţuri promoţionale pe perioada târgului, mai ales că, de regulă, pun preţurile în funcţie de puterea de cumpărare a locuitorilor în oraşul în care participă la târg şi în funcţie de observaţiile pe care le primesc de la cumpărători“, a declarat George Moţăţăianu, directorul Organizare Târguri şi Expoziţii din cadrul CCI Dolj.

„Suntem producători
şi mai negociem“

În plus, cei mai mulţi expozanţi sunt dispuşi să negocieze. „Hainele de blană pornesc de la 1.000 de lei, iar căciulile – de la 220 de lei. Suntem producători şi mai negociem. În 2007, când am venit eu din Italia în România, afacerile în domeniul ăsta mergeau bine. Acum însă sunt bani puţini“, a precizat Antonio, reprezentantul unei firme producătoare de articole din blană naturală. În plus, chiar dacă nu se poate vorbi de o redresare semnificativă a economiei, unele firme au participat la eveniment pentru a-şi găsi colaboratori. „Reprezint o firmă din Italia, care are fabrica în Calafat. Participăm la târg pentru că suntem în căutare de colaboratori în România. Acesta este primul târg la care participăm“, a precizat Constantin Bobolocu, operator PC, care a explicat că, deşi fabrica de România există din anul 2002, nu este încă în ţară nici un magazin de comercializare a acestor produse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII