15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCopiii învaţă de la specialişti despre sursele de energie

Copiii învaţă de la specialişti despre sursele de energie

GDF SUEZ Energy România, în parteneriat cu Chance for Life, lansează a patra ediţie a programului „Întâlnire cu energia“ în Craiova.

GDF SUEZ Energy România, în parteneriat cu Fundaţia Chance for Life şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului lansează a patra ediţie a programului „Întâlnire cu energia“. Acesta este un program educaţional iniţiat de GDF SUEZ Energy România ce vizează transmiterea de informaţii elevilor claselor a IV-a, despre sursele de energie în general, cu accent pe gazul natural. Anul acesta, programul se va desfăşura în nouă şcoli din Craiova. Aproximativ 900 de elevi de clasa a IV-a vor avea prima lor „Întâlnire cu energia“ în luna octombrie, în cadrul căreia vor învăţa lucruri utile despre sursele de energie şi utilizarea lor. „Educaţia constituie una dintre direcţiile strategice de responsabilitate socială ale companiei noastre şi, de această dată, compania şi-a îndreptat atenţia asupra celor mici, căci ei sunt cei care va trebui să utilizeze în mod raţional resursele energetice. Motivul alegerii acestui segment de vârstă este acela că, în această perioadă, elevii primesc primele noţiuni despre mediul înconjurător, ştiinţă, poluare etc. şi sunt în măsură să înţeleagă şi să asimileze cunoştinţele respective. Programul constă în două lecţii privind tipurile de energie, drumul gazului natural de la extracţie până în locuinţe, economia de energie şi utilizarea în siguranţă a gazului natural. Prima lecţie se desfăşoară între 4-8 octombrie, iar cea de-a doua în săptămâna 18-22 octombrie. Lecţiile programului sunt susţinute de către angajaţii GDF SUEZ Energy România şi voluntarii Chance for Life“, a precizat Ramona Sărărescu, Project Manager Comunicare, la Direcţia Generală a SC GDF SUEZ Energy România SA. Pentru concretizarea noţiunilor predate, ei vor utiliza un set de planşe pedagogice, experimente şi jocuri, punând accept pe partea interactivă a lecţiilor. În cadrul programului va fi lansat concursul „Câştigă cu Metano“, acesta având două componente: o etapă pe şcoală în care elevii trebuie să realizeze un proiect comun plecând de la tematicile programului şi un concurs individual cu trei categorii de premii pentru fiecare clasă. În afara acestor premii, fiecare elev participant la program va primi un kit compus din broşura „Întâlnire cu energia“, un orar şcolar, o diplomă de participare, un caiet dictando cu mascota programului, creioane colorate şi un joc-test despre gazul natural.

Proiectul a debutat în 2007

Lansat în octombrie 2007, proiectul-pilot al programului s-a derulat în 40 de şcoli din Bucureşti, de el beneficiind aproximativ 3.000 de copii. Ca urmare a feedback-ului pozitiv primit în urma proiectului-pilot, în 2008 şi în 2009 programul „Întâlnire cu energia“ a fost extins în peste 130 de şcoli din Bucureşti, Braşov, Ploieşti, Buşteni, Galaţi, Târgovişte, Târgu Jiu şi Sinaia. Mascota programului Metano, creată în 2007 în cadrul proiectului-pilot de către o elevă participantă, reprezintă interfaţa informaţiilor transmise participanţilor. Pentru informaţii privind programul „Întâlnire cu energia“, puteţi consulta site-ul www.gdfsuez-energy.ro.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII